Новини

Повернутися до переліку новин

Чи може віброметр з діапазоном 10 Гц–10 кГц виміряти необхідну віброшвидкість та вібросприскорення за трьома осями на СЗЗ або у жилій зоні?

Відповідь: На сьогодні нормативний документ, який регламентує порядок визначення, параметри, нормування, методи вимірювання та оцінки вібрації на межі СЗЗ та в жилій зоні — відсутній. Оцінка рівня впливу вібрації під час роботи установок, механізмів, машин та іншого виробничого обладнання регламентується ДСН 3.3.6.039-99 Державні санітарні норми виробничої загальної та локальної вібрації (далі — ДСН 3.3.6.039-99), які поширюються на загальну та локальну вібрацію, що впливає на людину в процесі трудової діяльності. Тобто регламентовано контроль вібрації робочого місця. 

Довідково: Вібрація — це механічні коливання твердого тіла (обладнання, що вібрує), які передаються людині через опорні поверхні тіла (загальна вібрація) чи руки при контакті з працюючим обладнанням (локальна вібрація). 

Враховуючи, що все обладнання, технологічні процеси передбачають дотримання вібраційних рівнів на робочому місці, стверджувати про вібраційні рівні обладнання, що працює, які передаються на межі СЗЗ та житловій забудові, абсурдно. Формуючи вимоги до післяпроєктного моніторингу, уповноважений орган мав вказати в екологічних вимогах планованої діяльності вимоги і до вібраційного навантаження, у т. ч. і на межі СЗЗ та житлової забудови, та нормативний акт, який регламентує такі вимоги. Враховуючи викладене, визнаючи, що висновок є дозвільним документом та його вимоги є обов’язковими, пропоную звернутися до Міністерства з роз’ясненням щодо: нормативного акту, який регламентує параметри, порядок здійснення нормування, методи вимірювання та оцінки вібрації на межі СЗЗ та в жилій зоні; показників, які контролюються, їх гранично допустимі величини; методології вібраційного контролю на межі СЗЗ та в жилій зоні.

 Відповідь надано експертами сервісу ШВИДКА ДОПОМОГА ЕКОЛОГУ і опубліковано в статті ТОП-10 в журналі «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» №10, 2020

Читати в ЖИВИЙ ЖУРНАЛ
Зміст випуску
Придбати в інтернет-магазині
Передплатити

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!