Новини

Повернутися до переліку новин

Держенергоефективності та провідна французька компанія «SUEZ» опрацьовують можливості для реалізації рентабельних проектів з виробництва енергії зі сміття в Україні

Поточну ситуацію із відходами в різних країнах світу та в Україні, а також шляхи стимулювання виробництва енергії із сміття розглянули представники Держенергоефективності та відомої французької компанії «SUEZ». Участь в обговоренні перспектив таких проектів також взяли представники компаній «Ревейст» та «Київспецтранс» (Київ).

Учасники зустрічі ознайомилися із досвідом компанії «SUEZ», яка має більш ніж 160-річну історію і працює на 5 континентах світу у сфері ефективного управління ресурсами, в тому числі, з виробництва енергії зі сміття. «SUEZ» має великий досвід по переробці 40 млн тонн відходів на рік в Європі і за кордоном. З них 7 млн тонн використовуються для генерації енергії на 56 заводах.

Керівник представництва компанії «SUEZ»  в Центральній та Східній Європі Fabrice Rossignol розповів про особливості реалізацію проектів «Енергія із сміття» у Польщі, Сербії та інших країнах світу.

Зі свого боку, представники Держенергоефективності презентували колосальний потенціал використання сміття для генерації енергії саме в Україні та представили розроблену Агентством цільову модель будівництва сміттєпереробних заводів. Відповідно до цієї моделі з 10 млн. тонн сміття на рік, яке на даний час потрапляє на полігони, можна виробляти близько 3,5 млн Гкал теплової енергії та 1,2 млрд кВт*год електроенергії у рік, що еквівалентно заміщенню до 1 млрд м3 природного газу щорічно.

Наприкінці наради сторони домовились про напрацювання спільних пропозицій стосовно внесення змін до чинного законодавства щодо стимулювання розвитку подібних проектів, а також підготовки фінмоделей будівництва заводів по переробці сміття за різними технологіями.

Джерело:  www. saee.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!