Новини

Повернутися до переліку новин

Енергоефективні «вулики» на Придніпровській ТЕС економлять 90 % електроенергії і знижують викиди СО2

На ДТЕК Придніпровській ТЕС виконаний проект з модернізації стельового електроосвітлення машинного залу над чотирма турбінами. 130 нових LED-світильників у формі вуликів споживають на 90 % менше електроенергії, ніж старі лампи розжарювання. За рік «вулики» заощадять 400 тис. кВт∙г або 785 тис. грн. Екологічний ефект – скорочення викидів СО2 на 380 тон на рік.

ДТЕК ЕСКО профінансував і виконала «під ключ» установку енергоефективних світильників, сутінкових датчиків, заміну 2,6 км кабельних мереж і щитових на умовах договору енергосервісу.

«Енергосервіс дозволив станції не витрачати свої кошти і сили на модернізацію освітлення. Нові світильники забезпечують необхідний рівень освітленості – 200 люкс, забезпечують комфорт для персоналу і підвищують промислову безпеку. Нові світильники довговічні і зможуть служити без заміни кілька років – більше 85 тис. годин», – говорить директор ДТЕК Придніпровської ТЕС Сергій Дегтяренко.

«Нові LED-світильники мають форму вуликів тому, що на них встановлені алюмінієві радіатори. У машинному залі ТЕС висока температура повітря 40-45 градусів. Щоб світильники не перегрівалися, а світлодіоди довше зберігали свої властивості і якість світлового потоку – радіатори їх охолоджують», – поділився Юрій Мерінцов, начальник електроцеху ДТЕК Придніпровської ТЕС.

«Ми з особливою ретельністю підійшли до проекту, повністю перепроектувати систему освітлення на Придніпровській ТЕС, враховуючи особливості роботи підприємства і підвищені вимоги до промислової безпеки. Ми гарантували станції економію 85 % електроенергії, але завдяки комплексному підходу та вдалому технічному рішенню економія досягає 90%. Всі роботи на висоті 25 метрів ми виконали за 3 тижні. Аналогічні проекти до кінця року ми плануємо виконати ще на 3 теплоелектростанціях ДТЕК Енерго», – зазначив директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма.

ДТЕК ЕСКО вже реалізував понад 30 проектів з модернізації систем освітлення, насосних агрегатів, кліматичних систем, установці перетворювачів частоти на електростанціях, гірничорудних підприємствах, вугільних фабриках, модернізації систем опалення в садках і школах. Економія по проектам варіюється від 25 % до 90 %. Сума енергосервісних контрактів ДТЕК ЕСКО вже перевищує 400 млн. грн.

Джерело: Департамент із корпоративних комунікацій ДТЕК

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!