Новини

Повернутися до переліку новин

Енергоефективність потребує потужної пропаганди, – Зубко

Про це в ефірі «5 каналу» у програмі «Інформаційний вечір» сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«На вулиці ми бачимо багато реклами, наприклад, безпечного сексу. Причому пропаганда безпечного сексу – вона всюди. Слухайте, енергоефективність потребує більшої пропаганди, ніж безпечний секс, тому що сьогодні це питання енергозалежності як держави в цілому, так і кожної української родини,  яка в принципі хоче дуже простого – якісних комунальних послуг, низького рахунку і найголовніше – безпечного виховання своїх дітей в затишній оселі. Тому напрямок енергоефективності потребує потужної пропаганди», – переконаний Геннадій Зубко.

Урядовець підкреслив, що українців сьогодні потрібно залучати до процесу енергоефективності.

Геннадій Зубко розповів, що прийшовши у 2014 році в Уряд, проаналізував рівень енергонезалежності України і її енергоефективність.

Якщо, наприклад, порівняти з Францією і Німеччиною, то Україна витрачала газу більш ніж у 2 рази, ніж Польща на одиницю ВВП.

«Енергоефективність – це не лише житловий сектор, це і транспорт, і енергетика, і промисловість. Якщо подивитися скільки Україна витрачає на 1 тисячу доларів валового продукту, то цей коефіцієнт у нас становив 1,2. Сусідня Польща – 0,14. Тобто ми були тією державою, яка невиправдано витрачала величезний енергоресурс на виробництво однієї одиниці валового продукту. І цю ситуацію ми почали вже змінювати», – підкреслив Зубко.

Стартував Фонд енергоефективності, працює програма «теплі кредити», паралельно запускаються ЕСКО-механізми, котрі стосуються ефективної роботи муніципального сектору. Зі Світовим банком опрацьовується можливість надання кредитів муніципалітетам для підсилення їх можливостей у напрямку тепломодернізації муніципального сектору.

Джерело: прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!