Новини

Повернутися до переліку новин

ФРС США вступить в глобальний альянс світових центробанків по вивченню кліматичних загроз

Федрезерв був єдиним великим центробанком, крім Резервного банку Індії, який не був членом Мережі по екологізації фінансової системи

Федеральна резервна система (ФРС) США заявила, що приєдналася до міжнародної групи центральних банків, що займаються оцінками кліматичних ризиків. Як повідомляє Reuters, це є сигналом про те, що ФРС може вжити заходів для включення наслідків глобального потепління у свої нормативні акти.

ФРС повідомила, що її членство в Мережі по екологізації фінансової системи (Network for Greening the Financial System, NGFS) наступило після річної співпраці. Федрезерв був єдиним великим центробанком, крім Резервного банку Індії, який не був членом NGFS.

Агентство зазначає, що протягом багатьох років ФРС залишалася осторонь, поки інші центральні банки наполягали на використанні свого регулятивного і дослідницького впливу для пом'якшення наслідків глобального потепління, включаючи потенційно різкі зміни цін в результаті пов'язаних з кліматом лих, які можуть відбитися на фінансових ринках. Але останнім часом ситуація змінилася. Минулого місяця ФРС вперше включила зміни клімату у свою регулярну оцінку вразливості фінансової стабільності.

Мережа по екологізації фінансової системи (NGFS) – це мережа з 75 центральних банків і органів фінансового нагляду, мета якої – прискорити розширення масштабів зеленого фінансування і розробити рекомендації щодо ролі центральних банків у боротьбі зі зміною клімату.

Минулого тижня 47 депутатів-республіканців, в тому числі близько третини членів комітету Палати представників з фінансових послуг, який допомагає контролювати ФРС, написали очільнику Федрезерву Джерому Пауеллу, закликаючи його не приєднуватися до групи, висловивши стурбованість тим, що кліматично орієнтовані правила можуть утруднити роботу нафтогазових компаній.

Нагадаємо: обраний президент США Джо Байден проголосив, що Сполучені Штати знову приєднаються до Паризької кліматичної угоди у той же день, коли він вступить на посаду президента.

Джерело: https://mind.ua/.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!