Новини

Повернутися до переліку новин

Індія планує ринок вуглецевих кредитів для енергетики, сталі та цементу

Індія планує ринок вуглецевих кредитів для енергетики, сталі та цементу, - повідомляє Bloomberg

  • Офіційне оголошення може відбутися 15 серпня, у День незалежності
  • Система спочатку буде обмежена секторами, які важко зменшити

Індія планує започаткувати ринок торгівлі викидами вуглецю для основних джерел викидів в енергетичній, сталеливарній та цементній промисловості в рамках своїх зусиль щодо прискорення переходу на більш чисте паливо.

За словами людей, які знають про план, про це, ймовірно, оголосить прем’єр-міністр Нарендра Моді на святкуванні Дня незалежності 15 серпня. Він працює з березня, коли почалися консультації з міністерствами та компаніями.

Прогнозовано, ринок спочатку буде обмежений секторами, які важко трансформувати, що дозволить учасникам торгувати кредитами, отриманими від скорочення викидів. Одна з цілей полягає в тому, щоб державні енергетичні компанії, такі як Oil & Natural Gas Corp. , Indian Oil Corp. і NTPC Ltd. , а також металургійні та цементні компанії могли отримати вигоду від запланованих інвестицій у проекти уловлювання вуглецю.

Індія, третя у світі найбільша за викидами країна, здивувала експертів, оголосивши про план досягнення чистого нуля до 2070 року на саміті COP26 у Глазго наприкінці минулого року. 

Хоча це на десятиліття відстає від азіатського бегемота Китаю, південноазіатська економіка менш розвинена та стикається з більшими кліматичними проблемами. 

Країна прагне скоротити викиди на 1 мільярд тонн до 2030 року як перший крок до досягнення своєї мети.

Запропонований ринок Індії слідує за подібним ринком у Китаї, який торік запровадив обов’язкову систему торгівлі для всіх великих електростанцій. Але ринок страждає від затримок і проблем зі збором даних, а купівля-продаж квот на ринку ще слабкі.

Детальний план створення вуглецевого ринку, ймовірно, буде готовий у четвертому кварталі, кажуть експерти. Індія також прагне запровадити метанолове паливо в наземному та морському транспорті, побудувати більше проектів із уловлювання вуглецю та заохочувати впровадження електромобілів у рамках своїх кліматичних цілей, кажуть вони. 

Джерело: www.bloomberg.com

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!