Новини

Повернутися до переліку новин

«Газ як ресурс швидко знецінюватиметься», - Остап Семерак

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак прогнозує, що в близькому майбутньому природній газ як ресурс буде знецінюватися. Про це він сказав під час 11-го Київського безпекового форуму, повыдомляються на сайті Мінекології.

«Я вважаю, що дуже швидко, ми, можливо навіть не усвідомлюємо наскільки швидко в списку пріоритетів необхідності чи цінності газ як ресурс буде знецінюватися. Це, мені здається, буде кардинально інша відповідь російській агресії», - підкреслив він.

Остап Семерак зазначив, що з наступного року Світовий банк перестає підтримувати будь-які проекти, спрямовані на розвиток інфраструктури чи добування викопного палива та навів приклади, що засвідчують глобальні зміни у ставленні до викопного палива.

«Канада на початку 2000- х років порахувала, що є дешевше замінити споживання вугілля, як енергоресурсу, ніж лікувати людей від хвороб, яких вони зазнають від спалення вугілля», - розповів Семерак.

За його словами, навіть Саудівська Аравія, яка є лідером із  експорту сирої нафти, будує свою нову енергетичну стратегію на відновлювальних джерелах енергії. Міністр підкреслив, що  успішне майбутнє України можливе лише за такого є сценарію розбудови економіки.

«Ми вже підготували і фактично схвалили нашу національну Стратегію низьковуглецевого розвитку. Я хотів би сказати, що з моєї точки зору низьковуглецевий розвиток - це не тільки збереження нашої незалежності, свобода від російського газу, а в першу чергу конкурентна економіка замкнутого циклу», - зазначив він.

Нагадаємо, 12 квітня у Києві стартував 11-й Київський безпековий форум, який є платформою для дебатів із найактуальніших питань безпеки в Європі та Чорноморському регіоні.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!