Новини

Повернутися до переліку новин

Гібридні сонячні панелі, що перетворюють скидне тепло на гарячу воду

Панелі британського проекту PVadapt вирішують відразу ряд проблем: сонячні панелі не перегріваються, зберігаючи ефективність, а схема забезпечує будівлю відразу і енергією, і гарячою водою для водопроводу або опалення.

Фахівці лондонського Університету Брунеля розробили технологію створення гібридних сонячних панелей, що перетворюють скидне тепло на гарячу воду. Цей міждисциплінарний проект, заснований близько трьох років тому, працює над поліпшенням гнучких систем сонячної енергії.

Гібридні сонячні панелі поєднують фотоелементи з пласкими тепловими трубами, які переносять зайве тепло від поверхні. Вони широко застосовуються в промисловості для утилізації скидного тепла та охолодження електронних пристроїв - від комп'ютерів до МКС. В панелі розробки PVadapt вони збільшують ККД і термін служби фотоелементів.

Панелі вартістю $ 340 за один квадратний метр можна використовувати в будівництві соціального житла, громадських будівель і офісів в країнах, що розвиваються, і там, де немає ліній електропередач.

Заздалегідь виготовлені елементи підключаються один до одного просто і швидко, як конструктор.

«У нашій системі не залишається ніякого скидного тепла, - стверджує технічний координатор проекту професор Хуссам Джухара, винахідник багатофункціональних пласких теплових труб. - Цей підхід концентрується на недорогих високоефективних і модульних елементах конструкції, що нагадують Lego, для створення майже енергетично нейтральних будівель».

Гібридна система вирішує завдання перегріву сонячних панелей, які втрачають від цього ефективність. У звичайній системі - чим довше сонячний день, тим більше енергії вони виробляють, але тим менше її перетворюється в електроенергію. Теплові труби відводять надлишки, які використовуються для нагрівання води в будівлі.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матеріалами www.hightech.plus

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!