Новини

Повернутися до переліку новин

Глобальні катастрофи і тренди, процвітання без зростання та як прожити без речей — нові огляди книжок і фільмів у рубриці «Екологія, література та кіно»

Редакція журналу «ECOBUSINESS.Екологія підприємства» продовжує публікувати матеріли рубрики «Екологія, література та кіно», у якій ми збираємо для вас бібліотеку та пізнавальні фільми, що допоможуть інакше глянути на взаємини природи та людини й змінити ставлення до навколишнього середовища.

Тім Джексон. Процвітання без зростання. Економіка для планети з обмеженими ресурсами

Чи потрібне нам подальше економічне зростання? Чи принесе воно процвітання всьому населенню Землі?

У своїй революційній книжці-бестселері Тім Джексон переконливо спростовує, здавалося б, непорушне уявлення про необхідність подальшого економічного зростання розвинених економік світу. Він показує людству шлях, який приведе до процвітання без шкоди для природних ресурсів нашої планети.  

«Розуміння хорошого життя має стати менш матеріалістичним. Процвітання — це здатність ділитися.

Людина — соціальна тварина, це закладено в її природі. Нас довго вчили, що людина — егоїстична тварюка, яка прагне до максимізації вигоди. Це не так. І нам тільки слід створити економіку, яка по-справжньому відповідає людській природі», — робить висновок автор книги.

Вацлав Смил. Глобальні катастрофи і тренди. Наступні 50 років

Мегавиверження вулканів, вірусні пандемії, тероризм, глобальне потепління, вичерпання природних ресурсів, локальні війни, перерозподіл ролей між основними гравцями на міжнародній арені — США та Китаєм, Європою і Росією, мусульманським світом — ось найважливіші фактори, здатні вплинути на наше майбутнє в найближчі 50 років.

Вчений зі світовим ім’ям не робить у своїй книжці прогнозів. Він аналізує багаторічні тренди. На думку автора, це дасть людству можливість оцінити ризики і своєчасно вжити заходи, щоб звести їх до мінімуму.

Художній фільм «100 речей та нічого зайвого (100 Dinge)»

Режисер: Флоріан Давід Фіц, Німеччина, 2018 рік

Ви коли-небудь замислювалися, наскільки ми залежимо від тих речей, які оточують нас кожен день? Через ці залежності людей називають інфоголіками, шопоголіками, ігроманами тощо.

За сюжетом німецької комедії, найкращі друзі Пауль і Тоні справжні шопоголіки. Вони обожнюють найсучаснішу техніку, аксесуари і стильний одяг. Одного разу друзі б’ються об заклад: хто з них довше протримається без повсякденних речей. На 100 днів вони залишають все своє майно на закритому складі. За умовами парі, кожен день хлопці можуть користуватися тільки одним предметом. Як зробити подарунок коханій, якщо ти без грошей? Як вести бізнес, якщо немає навіть чистого листка паперу?

Це парі має допомогти друзям переглянути свої цінності, переосмислити свої життя.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!