Новини

Повернутися до переліку новин

Про крихкий стан наших океанів, про вплив раціону харчування на стан здоров’я та про наслідки аварії на ЧАЕС — нові огляди фільмів у рубриці «Екологія, література та кіно»

Редакція журналу «ECOBUSINESS.Екологія підприємства» продовжує публікувати матеріли рубрики «Екологія, література та кіно», у якій ми збираємо для вас бібліотеку та пізнавальні фільми, що допоможуть інакше глянути на взаємини природи та людини й змінити ставлення до навколишнього середовища.

Документальний фільм «Пластиковый Океан (A Plastic Ocean)»
Режисер Крейг Лісон, Великобританія, Гонконг, 2016 р.

Це фільм про наслідки споживчої діяльності людини.

Все почалося з пошуків невловимого блакитного кита, а обернулося дослідженням морів-океанів, під час якого замість ссавця виявилася вкрай неприємна картина — відходи з пластику там, де повинен бути незайманий океан.

Після того як журналіст Крейг Лісон, не знайшовши блакитного кита, натрапив на пластмасу, він привернув до свого розслідування аквалангістку Таню Стрітер та інтернаціональну команду вчених і дослідників.

Разом з ними він вирушив у двадцять різних місць по всьому світу. Протягом чотирьох років герої фільму «A Plastic Ocean» досліджували крихкий стан наших океанів, виявивши дуже тривожну істину про забруднення їх пластмасою. Автор пропонує варіанти вирішення проблеми забруднення — рішення, які мали б бути застосовані негайно!

Документальний фільм «Серце Чорнобиля (Chernobyl Heart)»
Режисер Маріанн ДеЛео, США, 2003 р.

Цей документальний фільм отримав премію «Оскар» як найкращий документальний короткометражний фільм. Стрічка розповідає про роботу лікарів в міжнародному проекті «Діти Чорнобиля». Зйомки фільму велися під час поїздки режисера фільму Маріанн ДеЛео з Аді Роше, засновником проекту «Діти Чорнобиля», по Україні та Білорусі. Режисер знімала дітей, які проживали поблизу території Чорнобильської АЕС, та досліджувала через призму їх історій наслідки аварії.

У результаті аварії багато дітей постраждали від раніше невідомого серцевого захворювання, якому дали назву «Серце Чорнобиля».

Документальний фільм «Виделки замість ножів (Forks Over Knives)»
Режисер Лі Фалкерсон, США, 2011 р.

Фільм «Forks Over Knives» знятий на основі книжки відомого американського вченого К. Кемпбелла «Китайське дослідження». Стрічка проливає світло на тісний взаємозв’язок між їжею та здоров’ям.

Цей фільм про дослідження американських незалежних вчених про вплив раціону харчування на ймовірність захворювань діабетом, різними видами раку, серцево-судинними, аутоімунними та іншими захворюваннями.

Після перегляду цього фільму подружжя Кемеронів (Дж. Кемерон — творець «Титаніка» і «Аватара» та ін.) у 2012 році стали веганами з міркувань здоров’я. А також завдяки їх зусиллям в Сполучених Штатах з’явилася перша веганська школа, в якій дітей навчають основам етичного і здорового харчування.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!