Новини

Повернутися до переліку новин

Приголомшливі кадри танення льодовиків та загроза акустичного забруднення – нові огляди фільмів у рубриці «Екологія, література та кіно»

Редакція журналу «ECOBUSINESS.Екологія підприємства» продовжує публікувати матеріли рубрики «Екологія, література та кіно», у якій ми збираємо для вас бібліотеку та пізнавальні фільми, що допоможуть інакше глянути на взаємини природи та людини й змінити ставлення до навколишнього середовища.

Документальний фільм «Міфи лісу (Mythos Wald)»
Режисер Жан Хафт, Німеччина, 2009 р.

На Землі є багато прекрасних місць. І хоч люди з кожним роком вирубують все більше заповідників, пускаючи дерева на розпалювання, природа відновлюється і дарує мешканцям все новіші і не менш барвисті місця. Не важливо, де ростуть багаторічні дерева — в низовині чи біля берега річки — тут завжди можна натрапити на екзотичних тварин й унікальних представників флори.

У документальному фільмі «Міфи лісу» глядачам демонструється краса незайманої природи, до якої людина ще не добралася. У компанії з професійними операторами глядачі вирушають у дивовижну подорож колоритними місцями нашої планети, щоб на власні очі побачити це диво.

Оточені високими деревами, ми вдихаємо прекрасні аромати рослин, насолоджуємося приголомшливими звуками і співом птахів.
Автори фільму вирішили зібрати найбільш унікальні кадри, які дадуть змогу спостерігати за процесом зародження і розвитку життя. Озирнувшись навколо, жахаєшся від того, що бачиш: гігантські хмарочоси, сотні машин, що забруднюють атмосферу, люди, що поспішають у своїх справах... І тільки на екрані ми бачимо чудові пейзажі, які здатні подарувати масу задоволення всім, хто ставиться до природи з повагою.

Документальний фільм «Приголомшуючий океан (Sonic Sea)»
Режисери Мішель Доерті, Даніел Хінерфельд, США, 2016 р.

Знято безліч документальних фільмів і серіалів, які розповідають про забруднення навколишнього середовища, однак більшість із них розглядає хімічну і біологічну складові. У цих випадках забруднення відбувається через зростання кількості промислових підприємств, хімічних виробництв, хімізації сільського господарства і багато чого іншого. Але цей проект присвячений одному з фізичних забруднювачів, який також завдає великої шкоди всьому навколишньому і, зокрема, океану. Це акустичне забруднення, і більшість людей  здогадуються, наскільки актуальна ця проблема в сучасному світі. З кожним днем ​​кількість суден тільки зростає, як і видобуток мінералів та органічних утворень з океанського дна. Та це зовсім не єдині фактори, що роблять негативний внесок. До них також належать різні армійські гідроакустичні й пневмоустановки, які використовуються для сейсмологічних досліджень і вивчення морського шельфу на предмет наявності корисних копалин. Все це, безумовно, заважає нормальному існуванню підводних жителів, але найбільше страждають кити та дельфіни, які використовують низькі частоти для спілкування. Автори фільму намагаються достукатися до людства, порушуючи таку тему, як безвідповідальне ставлення до природи.

Документальний фільм «Погоня за льодовиками (Chasing Ice)»
Режисер Джефф Орловські, США, 2012 р.

Однією з головних небезпек глобального потепління найчастіше називають танення полярних льодовиків — через це піднімається рівень світового океану, тонуть цілі країни і фатально для людини змінюється погода. Фотограф з журналу National Geographic Джеймс Балог не вірив у глобальне потепління, поки за завданням редакції не з'їздив в Арктику і не побачив на власні очі його наслідки. Незважаючи на труднощі, фотографу вдалося зібрати зловісні, але жахливо гарні докази глобального потепління — зникнення тисячолітнього льоду. На думку героя картини, трагедія та іронія ситуації в тому, що мільйони людей досі вважають глобальне потепління предметом наукової суперечки.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!