Новини

Повернутися до переліку новин

Гроші на енергоефективність без застави за нижчою ціною, ніж ринкова

Нарешті для підприємств працює реальний фінансовий інструмент для здійснення енергоефективної модернізації, – Фонд гарантування кредитів на енергоефективність в промисловості, який використовує гарантії для покращення умов фінансування промислової енергоефективності (IEE). Як результат, підприємства можуть економити на користуванні енергоресурсами, а це може бути до 25% за два роки, та знизити викиди CO2 в атмосферу.

Фонд впроваджений в Україні в рамках виконання цілей Проекту технічної допомоги UNIDO/GEF UKR IEE «Впровадження стандарту систем енергоменеджменту в промисловості України» спільно із АБ «УКРГАЗБАНК» за допомоги Глобального Екологічного Фонду (GEF).

Учасники Онлайн-конференції: «Фонд гарантування кредитів на енергоефективність в промисловості: як це працює?» ділилися досвідом запроваження енергоефективних заходів. А ми ще не стомилися їх цитувати, як інформаційний партнер заходу та переконані однодумці, хто дбає про екологізацію економіки України.

«Сумарна вартість зекономлених енергоресурсів після впровадження системи енергоменеджменту за період з 2018 по 2020 року склала близько 16,5 млн грн, в той час як витрачено на впровадження системи було 350 тис. грн,Ігор Лучинін, менеджер з енергоефективності, АТ «Світло шахтаря» прокоментував власний досвід співробітництва із UNIDO. – Реальний результат став можливим, лише коли ми розпочали системну роботу замість ситуативних, малих та великих заходів з енергоефективності». 

Марія Волосковець, старший експерт зі стандартизації, сертифікації та якості АСТАРТА-КИЇВ під час конференції також зазначила, що вже 5 підприємств холдингу пройшли відповідну сертифікацію та зараз запроваджують енергоефективні механізми. Вона наголосила, що завдяки енергоефективним заходам, зокрема, впровадженню системи енергоменеджменту вдалося за останні 8 років на цукрових підприємствах скоротити споживання газу на 26%, електроенергії – 18,7%, води на 42% .

Заступник головного енергетика ПрАТ «Київський картонно-паперовий комбінат» Дмитро Суховій розказав, що завдяки впровадженню енергоефективних заходів сумарна економія енергії (електроенергія+теплова) за період з 01.07.2019 по 15.11.2020 склала 3 784 373 кВт-год.

«Ми повинні пам'ятати, що система енергетичного менеджменту інтегрується як функціональна структура, яка постійно підштовхує працівників підприємства і його керівництво до постійного підвищення енергоефективності. Але основна частка переваг – це не завжди тільки заощадження енергії, оскільки система енергетичного менеджменту для будь-якого підприємства несе багато неенергетичних переваг», – відмітив Павло Пертко, Сертифікований національний тренер UNIDO з впровадження стандарту систем енергоменеджменту.

Детальніше щодо умов фінансування, а також коментарі інших учасників та запис конфренції «ФОНД ГАРАНТУВАННЯ КРЕДИТІВ НА ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ В ПРОМИСЛОВОСТІ: ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ?» на сторінці заходу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!