Новини

Повернутися до переліку новин

Helios Strategia допомагає знизити карбоновий слід

Одним із ефективних способів знизити викиди вуглекислого газу в атмосферу є використання сонячної енергії. Отримана сонячна електроенергія буде заміщати енергію з мережі, зменшуючи таким способом витрати. Чому це важливий та необхідний крок не тільки для великих підприємств, пояснив Максим Одінцов, керівник комерційного відділу компанії Helios Strategia:

«Компанія Helios Strategia реалізує проєкти сонячної енергетики та забезпечує повний цикл послуг під ключ для таких проєктів. На даний час портфель компанії налічує більше 400 МВт в якості генпідрядника та біля 1 ГВт у різних ролях участі в реалізації сонячних проєктів. Ми готові допомагати у виборі обладнання, побудувати та запустити в експлуатацію пакети сонячних активів будь-якого розміру та будь-де, таким чином допомогти в декарбонізації підприємства»

Як показує досвід компанії, отримання «зеленої» електроенергії допомагає підвищити конкурентоздатність на міжнародному ринку

«Зараз Україна веде політику тісної економічної співпраці з країнами Євросоюзу у багатьох галузях, тому активно підтримує всі екологічні ініціативи, у тому числі європейський Green Deal. ЄС насправді бачить в Україні одного із стратегічних партнерів, але на сьогодні промисловість витрачає більше енергоресурсів для створення одиниці товару, ніж країни Європейського Союзу, отже, створюється більше викидів вуглецю і шкідливих речовин. Це є неприйнятним для країн Європейського Союзу та робить український продукт меншим конкурентоздатним на зовнішніх ринках особливо в умовах виникнення нових карбонових паспортів.

А вже зараз можна прослідкувати, що в європейських країнах набагато менше витрачають електроенергії. Наприклад, рівень енергоємності ВВП в Польщі в два з половиною рази нижче, ніж в Україні, а в Німеччині у три рази. Іншими словами для виробництва одиниці товару на українському підприємстві потрібно витратити у два рази більше енергії, ніж у тій же Польщі. Так само в два з половиною рази більше викидів утворює Україна. Українська промисловість вже не встигає за екологічною політикою Європейського Союзу. Якщо зараз це не зміниться, то наші продукти будуть відсутні і витіснені з ринків Європи. А повернення на полиці буде вартувати нам дуже дорого», - пояснив Максим.

Прослідкувавши ці тенденції за кордоном, компанія активно почала впроваджувати сонячні  проєкти для зниження карборового сліду на виробництвах замовників, відокремила такий вид проєктів в Україні і створила напрямок «Сонце для бізнесу».

Компанія пропонує та використовує найкращі рішення з доцільним терміном окупності. Сонячні станції на сьогоднішній день одне із найкращих і найвигідніших рішень для зниження витрат на електроенергію або збільшення вихідної потужності для підприємства без підписання нового договору з постачальником. Термін окупності таких проєктів може бути від 5 до 8 років. Також компанія пропонує рішення для інтеграції сонячних станцій в будівлі, фасади, дахи, карпорти, навіси тощо. Ці рішення перераховані для оптимізації витрат при будівництві або реконструкції споруд, а також для створення сучасної ефективної архітектури підприємства і скорочення карбонових викидів. 

Для різних підприємств може бути різна розрахункова собівартість електричної енергії з сонячної станції. Наприклад, для великих промислових підприємств, типу металургійних, собівартість електричної енергії може бути від 60 копійок за кіловат/години на протязі 25 років. Для ритейлів логістичних компаній – близько 80 копійок. Для зарядки електромобілів – приблизно 1,23 гривень. Це не тільки екологічно, а ще й має економічний ефект. Це дозволяє знизити карбоновий слід на 25-50% від виробництва. 

«Ми можемо проаналізувати споживання вашого підприємства і прорахувати оптимальне рішення для вашого бізнесу», - наголошує Максим.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!