Новини

Повернутися до переліку новин

Кількість робочих місць у сфері ВДЕ зросте до 25 млн. до 2030 року

Кількість людей, які працюють у секторі відновлюваних джерел енергії у всьому світі, минулого року зросла до 12 мільйонів проти 11,5 мільйонів у 2019 році, згідно з новим звітом Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA) у співпраці з Міжнародною організацією праці (МОП), передає PV-magazine.

Восьме видання «Відновлюваної енергії та робочих місць: щорічний огляд 2021 року» підтверджує, що COVID-19 спричинив затримки та порушення ланцюгів поставок, що впливало на робочі місця в різних країнах.

Робочі місця у сфері сонячної та вітрової енергії продовжували очолювати зростання у цьому секторі. Вони становили відповідно 4 млн та 1,25 млн робочих місць.

На Китай припадало 39% робочих місць у сфері ВДЕ у 2020 році, за ним йдуть Бразилія, Індія, США та країни-члени Європейського Союзу.

Багато інших країн також створюють робочі місця у секторі відновлюваних джерел енергії, серед них В’єтнам та Малайзія, які стали ключовими експортерами фотоелектрики; Індонезія та Колумбія, які мають великі сільськогосподарські ланцюжки поставок біопалива; і Мексики, де зростає вітрова енергія. У Африці на південь від Сахари «сонячні» робочі місця розширюються в різних країнах, таких як Нігерія, Того та Південна Африка.

У доповіді підкреслюється, що в результаті переходу на «зелену» енергетику більше робочих місць буде отримано, ніж втрачено, і наводиться сценарій: до 2030 року з’явиться близько 25 мільйонів нових робочих місць. До 2050 року IRENA прогнозує 43 мільйони працівників сектору відновлюваних джерел енергії.

Джерело: ecotown.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!