Новини

Повернутися до переліку новин

Міненерго України та Держенергоефективності розвиватимуть водневу енергетику

Воднева енергетика може стати драйвером для сталого економічного розвитку України, вважають в агентстві Держенергоефективності.

Потенціал і шляхи розвитку водневої енергетики в Україні обговорили заступник Міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков, в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура з представниками Європейської економічної комісії ООН (UNECE) і Програми розвитку ООН (UNDP).

Водень — це той напрямок енергетики, який буде грати ключову роль в розвитку «чистої», безвуглецевої і процвітаючої економіки. Тому до цієї теми прикута увага всього світу.

ЄС вже виділив Україні одним з партнерів у розвитку своєї водневої стратегії і закликає стати повноправним членом Альянсу чистого водню. Маючи значний потенціал для виробництва водню і інфраструктуру для його транспортування, українська сторона налаштована на співпрацю, результат і взаємовигідний успіх.

Усвідомлюючи актуальність теми, Міненерго і Держенергоефективності розпочинають співпрацю з партнерами з розвитку цього напрямку, повідомили в прес-службі агентства.

Представники UNECE підтвердили переваги використання водню для декарбонізації цілого ряду секторів, зокрема енергетики, промисловості, транспортного сектора і посилення енергетичної безпеки.

За підсумками наради сторони домовилися з UNECE і UNDP розглянути можливості спільної розробки дорожньої карти розвитку сфери виробництва і використання водню в Україні з урахуванням міжнародного досвіду і стандартів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!