Новини

Повернутися до переліку новин

Модернізовані ДТЕК ЕСКО пальники випалювальних машин ММК Ілліча економлять 35 % газу

В рамках енергоефективного проекту на трьох випалювальних машинах аглофабрики ММК Ілліча встановлено 24 сучасних газових пальники і 3 комплекти автоматики. Це дозволить економити 35% газу на роботі випалювальних машин: 1,6 млн м3 газу, або понад 16,5 млн грн. на рік. ДТЕК ЕСКО інвестував у проект 14,4 млн грн. і виконав його «під ключ» з гарантією економії.

Природний газ використовується у виробничому процесі для підготовки агломерату. Нові пальники більш ефективно використовують газ у випалювальних машинах за рахунок автоматичного регулювання тиску подачі газу та рівномірного розподілу температури. Автоматика пальників оснащена контролерами, датчиками температури і тиску газу.

«Завдяки системі енергоменеджменту та реалізації програми енергозберігаючих заходів, наше підприємство з 2012 року заощадило понад 1 млрд. грн. витрат на енергоресурси. Раніше проекти модернізації ми фінансували в рамках інвестиційної програми за рахунок власних або позикових коштів. А для заміни пальників ми залучили інвестиції через механізм енергосервісу», – розповів генеральний директор ММК Ілліча Тарас Шевченко.

«При модернізації випалювальних машин ДТЕК ЕСКО застосував інноваційне обладнання провідних світових виробників. Додатковими перевагами виконаних заходів є підвищення надійності роботи випалювальних машин і дотримання якості хімічного складу продукту (вміст СаО + МgО) при меншому обсязі використаного газу. Очікуваний екологічний ефект – зниження викидів на 3 тисячі тон СО2 на рік», – зазначив начальник відділу з енергозбереження ММК Ілліча Віталій Головченко.

«Енергосервіс – це комплексна послуга. На підставі погодженого з ММК Ілліча технічного рішення ми виконали проектні роботи, постачання пальників і автоматики, запірно-регулюючої арматури і матеріалів, забезпечили монтаж і пуско-налагоджувальні роботи.

Протягом декількох років наша компанія буде забезпечувати сервісне обслуговування встановленого обладнання, гарантує не тільки його надійну роботу, а й зафіксований в договорі обсяг економії газу», – зазначив директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма.

Джерело: Департамент із корпоративних комунікацій ДТЕК

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!