Новини

Повернутися до переліку новин

Муніципальна енергетична реформа в Україні - працює!

Ранок 15 березня для всіх причетних до муніципальної енергетичної реформи в Україні, для тих, хто цікавиться даним питанням, розпочався у київському готелі “Hilton”. Саме тут з 11-ої до 13-30 ключові високопосадовці країни підвели підсумки Проекту  USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні” - на шляху до енергоефективності: виклики, реформи, успіхи», саме тут були презентовані найуспішніші проекти з відновлюваної енергетики та енергоефективності. Журналісти “Екології підприємства” також побували на цій події та на власні очі побачили, як подібні заходи споріднюють однодумців. Те, як тепло вони зустрічають одне одного, про що спілкуються, як обмінюються новими ідеями – вражає.

Зауважимо, що Проект USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні” працює в нашій державі з жовтня 2013 року. Його мета: зниження викидів парникових газів та підвищення енергетичної безпеки України через вдосконалення енергетичної політики, збільшення енергоефективності та залучення інвестицій в енергетичний сектор.

Сьогодні були підведені всі підсумки цього Проекту, продемонстровані всі здобутки. Зокрема те, що більшість з 36 міст-партнерів USAID підписали угоду мерів і взяли на себе зобов'язання до 2020 року на 20% скоротити викиди СО2, а також в енергетичному балансі міста природний газ замістити альтернативними та відновлюваними джерелами енергії.

Провідні спікери конференції – Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Геннадій Зубко, Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, Директор місії USAID в Україні, Білорусі та Молдові Сюзан Косінскі Фрітц, Керівник Проекту USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні” Діана Корсакайте та інші, поговорили про удосконалення законодавства сфер енергетики, житлово-комунального господарства, тарифної реформи та соціального захисту.

Результатами підведених підсумків лишились задоволені. А це означає одне – муніципальна енергетична реформа в Україні працює. Звичайно, вона потребує вдосконалення. Але ж так побудовано наш світ. Ми ростемо, ми вдосконалюємось, поки живемо. І в цьому головна суть.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!