Новини

Повернутися до переліку новин

На 85 % підвищено ефективність освітлення ВРП на ДТЕК Криворізькій ТЕС

На ДТЕК Криворізькій ТЕС виконано енергоефективний проект по частковій модернізації системи освітлення відкритого розподільного пристрою (ВРП) 150/330 кВ. Сучасні LED-світильники економлять 85 % електроенергії на освітленні в порівнянні зі старими ксеноновими прожекторами.

«Проект модернізації профінансувала і виконала «під ключ» компанія ДТЕК ЕСКО. 15 LED- прожекторів, встановлені на 9 щоглах, повністю освітлюють силове обладнання, газові реле, роз'єднувачі і вимикачі, кабельні муфти, проїзди і проходи між обладнанням, стоянку транспорту. На майданчику ОРУ 150/330 кВ забезпечений нормативний рівень освітленості. За рік нові світильники заощадять підприємству 550 тис. кВт·г електроенергії на власні потреби на суму 900 тис. грн.», – розповів директор ДТЕК Криворізької ТЕС Сергій Шовгеля.

«Проекти модернізації освітлення на таких складних промислових об'єктах як ТЕС дозволяють зробити роботу персоналу більш комфортною і безпечною. Відповідно, підвищується і надійність роботи самої станції, яка є однією з ключових в енергосистемі України. В даному ж проекті застосовані світильники, аналогічні тим, що можуть використовуватися для міського вуличного освітлення», – розповів директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма.

Нагадаємо, що ДТЕК ЕСКО профінансував виконав вже 9 проектів з модернізації електроосвітлення із застосуванням LED: 3 проекти на Добропільської ЦЗФ, освітлення на Павлоградської ЦЗФ, Маріупольському меткомбінаті ім. Ілліча Групи Метінвест, Ладижинській, Запорізькій, Придніпровської та Криворізької ТЕС. Економія електроенергії за такими проектами становить від 60 до 90 % в порівнянні зі старими системами освітлення.

Джерело: служба комунікацій ДТЕК ЕСКО

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!