Новини

Повернутися до переліку новин

На Дніпропетровищині збудують набільшу в країні сонячну електростанцію: Китай інвестує

Компанії «ДТЕК» та «China Machinery Engineering Company» уклали договір щодо встановлення сонячної електростанції потужністю 200 МВт поблизу міста Нікополь у Дніпропетровській області.

Обсяг китайських інвестицій у цей проект - 230 млн євро, - повідомляє Держенергоефективності.

Після завершення будівництва станція увійде до ТОП-3 найбільших СЕС Європи.

Сонячна станція вироблятиме більше 280 млн кВт/год «чистої» електроенергії щорічно. Крім цього, екологічний ефект від роботи СЕС полягатиме у скороченні викидів СО2 в атмосферу на 300 тис тонн на рік.

Також, серед переваг цього проекту – створення нових робочих місць та наповнення місцевих бюджетів.

Передбачається розпочати будівництво СЕС у квітні і завершити до кінця 2018 року. Для станції буде використано землі, непридатні для сільського господарства.

У вітальній промові віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон наголосив, що розвиток сфери відновлюваних джерел енергії є одним з найважливіших інструментів для досягнення енергетичної незалежності держави. Встановлення цієї СЕС – ще один важливий внесок в імплементацію Енергетичної стратегії України.

В.о. Голови Комітету ВРУ ПЕК Олександр Домбровський підкреслив необхідність слідувати світовому тренду та, враховуючи ресурсний, технологічний та інвестиційний потенціал України, стимулювати впровадження "зелених" проектів, а також розвивати такі напрями, як "smart grids" та "energy storage", у співпраці з провідними компаніями світу.

«Участь іноземної компанії у встановлення найбільшої в країні СЕС - ще один позитивний сигнал для всіх інвесторів, а також банківських установ і міжнародних фінансових організацій про те, що відновлювана енергетика України стає все більш інвестиційно-привабливою сферою», - наголосив у своєму виступі Юрій Шафаренко, директор Департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності.

У свою чергу, генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко відзначив важливість співпраці з провідними у відновлюваній енергетиці країнами: «Китай є світовим лідером інвестицій у «чисту» енергетику. Наші китайські колеги - СМЕС – встановили 4,3 ГВт потужностей, з яких понад 600 Мвт – це геліоенергетика. Ми цінуємо таке партнерство. Воно може стати серйозним каталізатором розвитку нової української енергетики».

Довідково:

Нагадаємо, що у лютому ц.р. представники компанії «CMEC» обговорювали з Головою Держенергоефективності С.Савчуком законодавче підґрунтя у  «чистій» енергетиці та перспективи встановлення СЕС, зокрема, на Харківщині.

ДТЕК - найбільша приватна енергетична компанія України. У 2012 р. компанія побудувала найбільшу вітроелектростанцію в Україні - Ботієвську ВЕС (200 МВт).  У 2017 р. встановлено Трифанівську СЕС (10 МВт). Розпочалося будівництво Приморської ВЕС (200 МВт) в Запорізькій області.

Компанія CMEC - є третім найбільшим підрядником енергетичних проектів у світі. Компанія реалізує проекти у понад 150 країнах та має значний досвід будівництва стратегічних інфраструктурних об’єктів.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!