Новини

Повернутися до переліку новин

На Сумщині обговорили питання енергоменеджменту у бюджетній сфері

3 листопада на Сумщині фахівці Держенергоефективності розкривали секрети розумного управління енергоресурсами у закладах соціальної сфери. Презентація відбулася в рамках семінару «Енергоменеджмент у бюджетній сфері: реалії енергоефективності без капіталовкладень».

За словами начальника Управління енергетичного менеджменту та стандартизації Держенергоефективності Павла Ладецького, енергоменеджмент — це той інструмент, що дозволяє оптимізувати енерговитрати в будівлях та суттєво скоротити енергоспоживання без значних капіталовкладень.

Започаткування енергоменеджменту в місті потребує комплексного підходу. Перш за все, потрібно затвердити концепцію впровадження енергоменеджменту в місті та впровадити систему енергомоніторингу. Особливу увагу потрібно приділити підвищенню кваліфікації енергоменеджерів та стимулюванню їх роботи.

Тимчасово виконуючий обов’язки  начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Петро Кондров зауважив, що в області енергоменеджмент вже працює в Сумах і поступово впроваджується у Конотопі.

Фахівці відзначили, що свого часу між Сумською обласною адміністрацією та Держенергоефективності підписано меморандум про партнерство у сфері енергетичного менеджменту. Тож, Держенергоефективності готове всіляко допомагати місцевій владі у цьому питанні та надавати консультації.

Слідкуйте за рубрикою «Екологічний менеджмент» щономера в журналі «Екологія підприємства». Зокрема, в № 11 читайте матеріал «КСО для еколога і не тільки. «Зелений офіс»: помітна і втішна тенденція — 2017 у сфері корпоративної відповідальності».

Джерело: saee.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!