Новини

Повернутися до переліку новин

На українських ГЕС та ГАЕС планують встановити сонячні панелі потужністю 63,9 МВт

ПрАТ «Укргідроенерго» планує завершити проект, який передбачає установку на ГЕС і ГАЕС систем накопичення енергії загальною потужністю 197 МВт і сонячних станцій потужністю 63,9 МВт в 2023 році, пише biz.censor.net.

Проект передбачає установку систем накопичення енергії промислового масштабу на чотирьох гідроелектростанціях компанії. Такі системи, зокрема, з'являться на Каскаді Київських ГЕС і ГАЕС, Канівської, Кременчуцької та Середньодніпровської ГЕС. Завершити установку гібридних систем вироблення електроенергії мають в 2023 році.

Генеральний директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота нагадав, що для будівництва систем накопичення енергії і СЕС на територіях ГЕС і ГАЕС, компанія планує залучити у Міжнародного банку реконструкції і розвитку $ 177 млн, а також отримати $ 34 млн від Фонду чистих технологій.

«Період окупності складе 5-6 років, але він безпосередньо буде залежати від ситуації на ринку електроенергії – від стану розрахунків за надані послуги, а також від внесення змін до Правил ринку. Також хочу підкреслити, що Проект установки гібридних систем з виробництва електроенергії в «Укргідроенерго» буде реалізовуватися без застосування «зеленого» тарифу», – додав гендиректор.

Нині «Укргідроенерго» з МБРР підписали протокол переговорів, до кінця червня має відбутися розгляд умов угоди Радою директорів Світового банку, після чого відбудеться підписання кредитних угод.

Джерело: ecotown.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!