Новини

Повернутися до переліку новин

На Вінниччині запустили найбільшій в світі біогазовий комплекс

Неподалік міста Ладижин, що у Вінницькій області, запустили першу чергу найбільшого в світі біогазового компексу. Там перероблюватимуть відходи від курчат-бойлерів.

У грудні 2019 року агроіндустріальний холдинг Миронівський хлобопродукт ввів в експлуатацію першу чергу комплексу з виробництва біогазу «Біогаз Ладижин» встановленої енергетичної потужності 12 МВт, повідомляє пресслужба компанії.

Об’єкт знаходиться неподалік м. Ладижин — в селі Василівка Тульчинського району Вінницької області.

Потужності проекту

Проект будівництва біогазового комплексу реалізовується в дві черги із запланованою встановленою енергетичною потужністю 24 МВт, що робить його найбільшим біогазовим комплексом з переробки органічних відходів від курчат-бройлерів в світі. Повідомляється, що осягів електроенергії, яка виробляється на першій черзі біогазового комплексу, вистачить для одночасного енергозабезпечення 35 000 сімей. 

Як зазначається, лише перша черга проекту «Біогаз Ладижин» може забезпечити електроенергією всіх побутових споживачів Тульчинського та Гайсинського районів Вінницької області.  А в промисловому масштабі виробленої енергії першою чергою біогазового комплексу вистачить для забезпечення електрикою близько 40% потужностей агроіндустріального кластеру МХП. 

Виробництво органічної продукції

Біогазовий комплекс виробляє органічні біодобрива, які мають високий вміст необхідних для рослин елементів живлення. У проекті велика увага приділена відновленню родючості ґрунтів України. Це дозволяє збільшити вміст гумусу, розкислити ґрунти та відновити їх родючість

Використання органічних добрив може стати дуже серйозним аргументом для розвитку органічного землеробства, а Україна може зайняти лідерські позиції у світі з виробництва органічної продукції.

Повідомляється, що експлуатація першої черги комплексу «Біогаз Ладижин» дозволить скоротити викиди парникових газів орієнтовно на 100 тисяч тон СО2-еквіваленту щорічно, а після повної реалізації двох черг комплексу — до 200 тисяч тон СО2-еквіваленту щорічно.


Довідка: Навесні 2012 року «Миронівський хлібопродукт» почав роботи з будівництва першої біогазової станції на птахофабриці «Оріль-Лідер» у Дніпропетровській області. У 2013 році запустили біогазову станцію потужністю 5 МВт/год (в еквіваленті: електропостачання для 15 тисяч квартир і теплове забезпечення 1 500 квартир). У кінці 2014 року біогазова станція досягла своєї повної потужності. Це перша в Європі біогазова станція такої потужності й рівня технологій, яка працює на курячому посліді і відходах комплексу з переробки курчат-бройлерів. У березні 2017 року анонсували проект будівництва нового біогазового комплексу на Вінницькій птахофабриці. Вартість першого етапу будівництва – 27 мільйонів доларів.

Джерело: vn.20minut.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!