Новини

Повернутися до переліку новин

На затвердження Кабміну до кінця року буде переданий порядок обігу в Україні «зелених» облігацій

На затвердження уряду до кінця цього року буде переданий розроблений Міненерго і Держенергоефективності проєкт Концепції впровадження та розвитку ринку «зелених» облігацій в Україні, яка встановить порядок їх обігу, передає Енергореформа.

Про це повідомив в.о. голови Держенергоефективності Костянтин Гура на Всеукраїнському онлайн-форумі «Енергонезалежні регіони України: як замістити газ, знайти інвестиції і стимулювати бізнес» 24 листопада 2020.

Як повідомив в.о. голови Держенергоефективності з посиланням на оцінки Міжнародної фінансової корпорації (IFC), сектор відновлюваної енергетики в Україні здатний до 2030 року залучити близько EUR70 млрд інвестицій, EUR36 млрд з яких – за рахунок «зелених» облігацій.

IFC з групи Світового банку виступає партнером українського уряду в сфері впровадження «зелених» облігацій в Україні, співпрацюючи, зокрема, з Держенергоефективності та Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку України. IFC працює на світовому ринку «зелених» облігацій з 2010 року.

«Зелені» облігації будуть критично важливими для забезпечення «зеленого» переходу. В Україні нас вже підтримали біржі, а кілька тижнів тому до нашої роботи приєднався Національний банк України, і ми продовжимо це партнерство, представляючи в Україні нові фінансові стандарти і фокусуючи увагу на «зелених» облігаціях. Також ми продовжимо співпрацю з Держенергоефективності. Ми повинні забезпечити, щоб муніципалітети також мали доступ до цього інструменту», – заявив на онлайн-форумі керівник регіонального представництва IFC в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Пеллмар.

У серпні 2020 року Держенергоефективності повідомило про розробку проєкту Концепції ринку «зелених» облігацій і закликало муніципалітети готувати пілотні проєкти їх випуску.

Відповідно до закону №738-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій і введенні нових фінансових інструментів», «зелені» облігації вперше вводяться в обіг як окремий клас цінних паперів.

Джерело: Енергореформа

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!