Новини

Повернутися до переліку новин

Наступного року в Україні запрацює перша воднева заправна станція

В Українській водневій раді очікують, що перша воднева заправка з'явиться в країні в наступному році. Про це під час прес-брифінгу повідомив президент асоціації «Українська воднева рада» Олександр Репкін. За його словами, в Україні зареєстрували два автомобіля на водні, однак поки їх доводиться заправляти в інших країнах, передає ecopolitic.com.ua.

Найближчі заправки знаходяться в Німеччині, а до кінця року 23 водневих заправки відкриють в Польщі.

«Сертифікуючи перші водневі автомобілі в Україні, ми фактично вирішили chicken-and-egg problem. Чому не будують водневі заправки? Тому що немає машин на водні. А чому немає машин? Тому що немає водневих заправок. Команда Української водневої ради вирішила цю майже філософську проблему, коли на початку вересня сертифікувала перший в країні водневий автомобіль. Основу для подальшого розвитку інфраструктури для водневого транспорту в Україні було закладено», - сказав Репкін.

Він зазначив, що процес першої сертифікації був дещо складним і тривалим, але тепер документальна частина ввезення в Україну водневих автомобілів прискорена. «Ми, як першопрохідці, витратили на це півтора місяці, але тепер весь процес буде займати всього три дні», - підкреслив Репкін. При цьому низка компаній-членів Української водневої ради розробила проект зі створення національної мережі водневих заправних станцій. Крім того, підприємці, які спеціалізуються на створенні водневої інфраструктури та будують заправні станції в усьому світі, вже готові створювати заправки для водневих авто і в Україні.

«Ми очікуємо, що перша воднева заправка з'явиться в країні в наступному році», – розповів Репкін. Він зазначив, що в Україні планують відкрити близько 30 водневих заправок, щоб мати змогу переміщатися між основними містами-мільйонниками і виїхати в країни ЄС. Крім того, це будуть станції не тільки для водневих автомобілів, але і для електрокарів.

«Ці проекти пов'язані і з електричними зарядками. Тобто це будуть електро-водневі або воднево-електричні заправні станції, де власники водневих електромобілів і електрокарів зможуть отримати відповідний сервіс», - розповів президент асоціації.

Джерело: ecotown.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!