Новини

Повернутися до переліку новин

Несанкціоноване сміттєзвалище може завадити роботі аеропорту Бориспіль

Сміттєзвалище у селі Глибоке у Бориспільському районі Київщини забруднює фільтратами ґрунти у місцевості. Про це, у ході перевірки у складі спеціальної екологічної комісії, дізналися активісти проекту «СтопКор» та повідомили у фейсбуці.

«Ми побували на території полігону. На власні очі побачили, як сміттєзвалище викидає фільтрати і забруднює довколишнє середовище. При цьому керівник полігону усі звинувачення відкидає і киває на інші фірми. Окрім того, ми поспілкувались із головою села, яка висловила готовність боротись зі скандальною компанією. Також ми почули слова підтримки від місцевих жителів, які потерпають від отруйної діяльності полігону. Зафіксували постійний рух сміттєвозів на території. Ми будемо ініціювати збір підписів серед жителів села і вживатимемо заходів для ліквідації діяльності полігону», – розповіли правозахисники «Стоп корупції».

Нагадаємо, раніше голова Бориспільської РДА Олександр Трутенко висловив готовність підтримати діяльність активістів «Стоп корупції» у боротьбі з несанкціонованим сміттєзвалищем поруч з міжнародним аеропортом Бориспіль. У цьому чиновник запевнив під час особистої зустрічі з представниками проекту.

Попередньо юристи «Стоп корупції» звернулись до керівництва Борисполя через небезпечну для діяльності підприємства та пасажирів роботу несанкціонованого полігону твердих відходів у селі Глибоке на Київщині.

Правники проекту з’ясували, що сміттєзвалище знаходиться поруч зі злітно-посадковою смугою та, окрім смороду, може мати серйозні наслідки не лише для екології району, а й призвести до надзвичайних подій в роботі летовища. За даними громадської організації  органічні відходи з полігону та специфічний сморід приваблюють велику кількість птахів, які можуть стати причиною авіаційних аварій та надзвичайних наслідків через потрапляння птахів у турбіни літаків при злеті та посадці.

Наразі активісти намагаються вирішити ситуацію.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!