Новини

Повернутися до переліку новин

НКРЕКП спростила та удосконалила процедури підключення до розподільчих мереж

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) значно спростила та покращила процес приєднання споживачів до електричних мереж розподільчих операторів (ОСР).

Рішення про внесення змін до Кодексу систем розподілу комісія прийняла на засіданні 28 квітня, передає expro.com.ua . 

«Договори про приєднання з 1 червня стають публічними, що унеможливить нав’язувати додаткові умови при укладанні договору, - повідомив Юрій Остап’юк, заступник директора департаменту-начальник управління інвестиційної політики та технічного розвитку НКРЕКП. - Буде фіксований строк договору, додаткові платежі та додаткові послуги також будуть відсутні, зникнуть маніпуляції з реєстрацією заднім числом: ніхто не зможе зареєструвати публічний договір заднім числом, а також передбачається зменшення кількості документів, що додаються до заяви про приєднання».

За його словами, при укладанні договорів про приєднання не потрібні будуть копії паспорту, ідентифікаційного коду, документів на право власності, різноманітні довідки. «Залишається виключно зазначення даних електронних державних реєстрів, як фізичних так і юридичних осіб, а також прості графічні матеріали з відміткою про розташування точки приєднання, - пояснює Юрій Остап’юк. - Це дозволить повністю перенести процедуру у електронний вигляд».

Як зазначається, зміни напрацьовані робочими групами, у яких брали участь представники операторів систем розподілу, а також Офіс простих рішень.

«Зазначені зміни, вступають у дію з 01.06.2021, у частині загальної постанови, з 01.07.2021 буде вводитись електронний ідентифікатор ТЕУ, у зв’язку з необхідністю підготовки програмних комплексів, а також з 01.09.2021 буде запроваджений калькулятор вартості приєднання з прив’язкою до геоінформаційної системи, тобто до координат, - пояснив представник НКРЕКП. - Кардинальні зміни направлені на спрощення процедури приєднання».

Крім того, відповідно до прийнятих змін для укладання договору не потрібно буде фізичний підпис замовника, зауважив Юрій Остап’юк. «Подання договору не передбачає жодних фізичних контактів з операторами системи розподілу, все повністю повинно бути в електронній площині, - наголосив він. - Передбачається також зменшення кількості різних інших внутрішніх процедур операторів систем розподілу: з’являється зобов’язання розміщувати та постійно оновлювати інформацію щодо надання послуг з приєднання до електричних мереж на власному веб-сайті».

Також передбачається покращення інформування споживачів, щодо планових та позапланових перерв в електропостачанні, у тому числі аварійних. «Очікується підняття України у міжнародному рейтингу легкості ведення бізнесу Doing business, внаслідок полегшення приєднань до електромереж», - зауважив Юрій Остап’юк.

Джерело: ecotown.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!