Новини

Повернутися до переліку новин

Понад 100 країн домовилися зупинити вирубку лісів до 2030 року

Дану угоду вже назвали найбільшим проривом «за одне покоління».

Світові лідери стурбовані кліматичною ситуацією на планеті. На саміті COP26 в Глазго більше 100 країн світу пообіцяли зупинити вирубку лісу до 2030 року.

Про це повідомляють Le Figaro і BBC.

Угоду 100 країн про захист світових лісів вже назвали найбільшим проривом «за одне покоління». Серед країн, які пообіцяли зупинити вирубку лісів, Канада, Росія, Китай, Індонезія, Демократична Республіка Конго, США, Велика Британія, які є власниками 85% всіх лісів на планеті, а також інші держави, у тому числі Україна.

«Ми повинні зупинити нищівну втрату наших лісів. У нас буде шанс покласти край довгій історії людства як підкорювача природи та стати її хранителем», - заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

На збереження лісів всього виділили 8,75 мільярда фунтів державних коштів і 5,3 мільярда фунтів приватних інвестицій (загалом близько $19,2 млрд).

Частина фінансування піде до країн, що розвиваються, для відновлення пошкоджених земель, боротьби з лісовими пожежами та підтримки корінних громад. При цьому один мільярд віддадуть Конго для захисту другого за величиною тропічного лісу в світі.

Уряди 28 країн також зобов’язалися виключити вирубку лісів зі світової торгівлі харчовими продуктами та іншими сільськогосподарськими продуктами, такими як пальмова олія, соя та какао. Ці галузі спричиняють втрату лісів, вирубуючи дерева, щоб звільнити місце для випасу тварин або вирощування сільськогосподарських культур.

Більш як 30 найбільших світових фінансових компаній також пообіцяли припинити інвестиції в діяльність, пов'язану з вирубкою лісів.


Що таке COP26

COP (Conference of Parties) - щорічна зустріч на найвищому рівні, де представники 197 країн обговорюють масштабні зміни клімату і намагаються домовитися, яких умов необхідно дотримуватися, щоб не допустити глобальної катастрофи.

Саміт проходить у рамках конвенції ООН про зміну клімату - міжнародного договору, підписаного майже 30 років тому практично всіма країнами та територіями Землі. Документ спрямовано на обмеження впливу людини на клімат.

COP26 стане 26-м зібранням, відколи договір набув чинності 21 березня 1994 року. Цього року зустріч відбудеться у Шотландії, у місті Глазго, з 1 по 12 листопада.

На цьогорічному саміті планується підбити підсумки того, що було й чого не було зроблено для виходу з кліматичної кризи з моменту підписання в 2015 році Паризької кліматичної угоди.

Джерело: www.unian.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!