Новини

Повернутися до переліку новин

Португалія побудує гігаватний завод з виробництва «зеленого» водню

У Португалії біля морського порту Синиш планують побудувати завод з виробництва «зеленого» водню на «сонячній» електроенергії.

Проект реалізують національні енергетичний та нафтогазовий гіганти EDP і GALP при підтримці уряду, передає renen.

Електроенергія для виробництва водню буде поставлятися сонячною електростанцією потужністю 1 ГВт. Електроліз планується запустити вже у 2023 році, а вихід на повну потужність в 1 ГВт запланований на 2030 рік. Передбачається, що завод стане одним з найбільших у світі.

За словами міністра довкілля Португалії Жоао Матоса Фернандеса, завод став ключовою частиною пакету стимулюючих заходів країни у відповідь на економічний колапс, викликаний Covid-19. "Економіка не може розвиватися за старими лекалами, і наша пост-коронавірусна концепція полягає в тому, щоб створювати добробут за допомогою проектів, які скорочують викиди вуглецю і сприяють енергетичному переходу і стійкої мобільності, — заявив він. -Виробництво «зеленого» водню буде орієнтоване як на внутрішній спорт, оскільки ми здатні виробляти водень за набагато нижчою ціною, ніж країни Північноїринок, так і на ек Європи».

Міністр нагадав, що на минулорічному сонячному тендері середня ціна була встановлена на рівні 20 євро за МВт-год. «Португалія може виробляти електроенергію за найнижчою ціною в світі, - наголосив Жоао Матос Фернандес, додавши, що новий конкурсний відбір у сонячній енергетиці, який відклали через коронавірус, почнеться у червні.

Джерело: eco town

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!