Новини

Повернутися до переліку новин

Сонце, вітер, водень: в Австралії встановлять найбільший енергетичний центр

Французька компанія Neoen, що спеціалізується на проектах в галузі відновлюваної енергетики, побудує в Південній Австралії найбільший «водневий накопичувач», джерелом енергії для якого стануть розташовані неподалік сонячні і вітрові електростанції. Про це повідомляє RenEn.

На об'єкті, який має запрацювати 31 березня 2021 року,  будуть встановлені електролізер потужністю 50 МВт, здатний виробляти 21 000 кг водню на добу. Електрика для роботи електролізерів буде поставлятися комплексом нових сонячних і вітрових електростанцій сумарною потужністю 300 МВт, які розташуються в Crystal Brook на північ від Аделаїди. Крім того, тут же буде встановлено гігантський батарейний накопичувач енергії ємністю 400 МВт/год, імовірно, виробництва Tesla.

За інформацією уряду Південної Австралії, цей «водневий супер-центр» (Hydrogen Superhub) стане «найбільшим об'єктом у світі, на якому спільно виробляються вітрова, сонячна енергія і водень».

Південна Австралія надасть Neoen грант в розмірі 1 млн. доларів для завершення техніко-економічного обґрунтування, а згодом планує виділити ще 4 млн доларів грантів і 20 млн у формі кредиту для подальшої реалізації проекту.

Проект загальною вартістю 600 млн важливий для штату, оскільки Південна Австралія хоче стати лідером «в промисловості, що розвивається з виробництва водню» і сподівається постачати цей газ на азіатські ринки.

Французька компанія Neoen є власником і керуючим вітряної ферми Hornsdale Wind Farm, при якій встановлена ​​«велика батарея» Tesla на 100 МВт.

У світі активно ведуться експерименти з «відновлюваним» воднем, створюються перші «цеглинки» водневої економіки. У тій же Австралії будується електростанція, яка буде працювати на водні, виробленому з «надмірною» відновлюваної електроенергії.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!