Новини

Повернутися до переліку новин

Тепло біомаси гріє українські квіти — успішна історія від БАУ для europeanbioenergyday.eu

Біоенергетична Асоціація України в рамках кампанії "Європейський День Біоенергетики", яку проводить Європейська біомасова асоціація AEBIOM розповіла про успішний досвід біоенергетики в Україні у розділі 41 успішна історія біоенергетики.

Згідно Енергетичної стратегії України до 2035 року, Україна має намір скоротити споживання викопного палива та збільшити частку відновлюваних джерел енергії з 4% (у 2016 р.) до 25% (у 2035 р.) від загального обсягу постачання первинної енергії. В Україні, в останні роки, частка біомаси від усіх відновлюваних джерел енергії становить 80%, і очікується, що ця частка залишиться основною і в майбутньому. Отже, проекти, що заміщують викопне паливо (вугілля, природний газ) біомасою, популярні в Україні зараз, і їх кількість буде збільшуватися в майбутньому.

Одним із успішних прикладів такого заміщення є компанія "Камелія", що займається вирощуванням квітів у теплицях загальною площею 11 га. Створена в 1994 році, компанія використовувала природний газ для виробництва тепла, що становило 45% виробничих витрат у собівартості вирощених квітів. Коли почала зростати ціна на газ (2013 р.), Компанія вирішила перейти на біомасу (<5% виробничих витрат у собівартості вирощених квітів). "Камелія" встановила котлоагрегат 2 x 3,5 МВт на деревній трісці/агро-пелетах. Газовий котел залишився у якості резервного обладнання. Виробництво теплової енергії котлоагрегату на біомасі становить 58 ГВт/год. Середня ціна тепла 40-50 Євро/МВт-год. Необхідна щорічна кількість біомаси: 25 000 т/рік (свіжої) або 70 000 МВт-год. Серед переваг такого проекту є вибір місцевого постачальника обладнання, та достатні ресурси біомаси в районі місця розташування споживача. Біопаливо та біомаса закуповуються у місцевих виробників у вигляді деревної тріски, стовбурової деревини та гранул з соломи. "Камелія" зацікавлена ​​в подальшому впровадженні біоенергетичних технологій.

Джерело: uabio

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!