Новини

Повернутися до переліку новин

У Луцьку презентували проєкт з енергоефективної модернізації 30-ти будівель

Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля E5P та міжнародна фінансова організація NEFCO (Nordic Environment Finance Corporation) презентували проєкт з енергоефективної модернізації 30-ти об’єктів у закладах освіти, культури та спорту у Луцьку. Загальна сума інвестицій у енергоефективність міста в рамках проєкту складає 9,5 млн євро, пише ExPro Consulting.

19 жовтня у Луцьку урочисто представили результати проєкту з енергоефективності за участю всіх партнерів, які доклали зусиль для модернізації більш ніж 30 об’єктів у закладах освіти, культури та спорту.

Проєкт був профінансований за рахунок внесків Швеції, Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P), міського бюджету та Нефко. Норвегія є донором E5P і, разом зі Швецією та іншими скандинавськими країнами, є державою-засновницею Нефко.

В рамках проєкту було модернізовано 31 об’єкт, з яких 27 було повністю відремонтовано, 21 будівля отримала нові індивідуальні теплові пункти з розумним регулюванням споживання тепла залежно від погодних умов, а в 4 будівлях відремонтували теплопроводи. Такі заходи з енергоефективності призведуть до скорочення на понад 11 тис. МВт-год споживання тепла, 600 МВт-год електроенергії та 4300 тонн викидів CO2 щорічно. Кредитна угода була підписана в 2018р.

«Оскільки Швеція зробила великий внесок у низку заходів з енергоефективності в Україні, як в громадських будівлях, так і в системі централізованого теплопостачання, стала ініціатором створення фонду E5P під час головування нашої держави в ЄС у 2009 році, і була однією з сторін, що фінансували проєкт, ми дуже раді бачити результат внеску Швеції і брати участь в сьогоднішніх урочистих заходах, присвячених цьому проєкту. Він матиме великий екологічний та соціальний вплив на місто», – прокоментував Тобіас Тиберг, Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні.

Джерело: ecotown.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!