Новини

Повернутися до переліку новин

У Вінниці тестуватимуть першу промислову систему накопичення енергії українського виробництва

У Вінниці тестуватимуть першу промислову систему накопичення енергії повністю розроблену, спроектовану та виготовлену в Україні.

Проект реалізує енергетична компанія «KNESS», передає saee.gov.ua

Потужність системи накопичення становитиме 1 МВт, а місткість – 1 МВт*год.

Вінницька міська рада видала «KNESS» містобудівні умови та обмеження на будівництво промислової системи накопичення енергії.

«Такі інноваційні рішення стратегічно важливі не тільки для Вінниці, а всієї держави: це дає можливість підвищити гнучкість та ефективність енергосистеми, а в подальшому - збільшити обсяги виробництва чистої електроенергії з відновлюваних джерел,- каже мер Вінниці Сергій Моргунов. – До того ж у нашому місті вперше в Україні планується розпочати виробництво «зеленого» водню, окрім того, створити систему малого розподілу електроенергії для індустріальних парків».

Energy Storage System складається з батарейних кластерів, каже Володимир Голодюк, керівник відділу силової електроніки KNESS RnD Center. «Усі інтелектуальні системи цих модулів є власною розробкою, вони виконують функції балансування заряду комірок всередині модулів, моніторингу та управління всіма процесами, що відбуваються у межах кластера», - зазначає він.

Власна розробка системи накопичення енергії це важлива складова для балансування енергосистеми, де зростають потужності СЕС і ВЕС, зауважив Юрій Шафаренко, заступник голови Держенергоефективності. «Необхідно прийняти законодавчу базу для залучення інвестицій у системи накопичення енергії, - каже він. - Україна здатна самостійно творити своє енергонезалежне майбутнє, розвиваючи «зелену» енергетику та необхідні електроакумулюючі системи для цього».

Джерело: ecotown.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!