Новини

Повернутися до переліку новин

Україна у 2022 році запустить програму субсидування ставки лізингу електромобілів

Україна наприкінці першого кварталу–на початку другого кварталу 2022 року запустить програму субсидування відсоткової ставки лізингу електромобілів, повідомив заступник глави Офісу президента України Ростислав Шурма.

«У Німеччині, Франції, Італії 70% купівлі авто – це лізинг вартістю 0,5-1,5%. У нас 12%, 15%, 17%. За чотири роки людина сплачує вартість автомобіля двічі. Тут запустимо таку саму програму (субсидування процентної ставки – ІФ), лише не з усіма автомобілями, а з електромобілями, це стимулюватиме «зелену” трансформацію в країні», – сказав Шурма в ексклюзивному інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Відповідаючи на запитання, коли в цій програмі з’явиться український електромобіль, Шурма зазначив, що спочатку це буде допомога громадянам, а не власному виробництву, якого в Україні поки що немає, але за два роки її може бути поширено на виробників, які локалізували в Україні виробництво.

«Я добре знаю цю індустрію. Крім того, ми консультувалися з автовиробниками. Два роки потрібно, щоб здійснити локалізацію виробництва електромобілів. Ця програма діятиме в універсальному вигляді два роки, а далі поширюватиметься на виробників, які локалізували виробництво. Надсилаємо такий сигнал ринку: якщо хочете утримати свій продукт конкурентоспроможним не лише зараз, а й за два роки – займайтеся локалізацією», – наголосив він.

Як повідомлялося, у 2021 році реєстрації в Україні нових та вживаних електромобілів збільшилися на 18,9% порівняно з 2020 роком – до 8541 од., зокрема на частку нових авто припало 14,2% реєстрацій проти 8,9% роком раніше.

Верховна Рада 15 липня 2021 року ухвалила два закони про стимулювання розвитку електротранспорту в Україні, якими, зокрема, до 2030 року звільнено від сплати ПДВ та ввізного мита комплектуючі для власного виробництва електротранспорту, а до кінця 2025 року – від ПДВ операції з ввезення та/або постачання електромобілів.

В Україні з 2016 року не стягують ввізне мито на електромобілі, і до 2022 року продовжено звільнення від сплати ПДВ. Ставку акцизу встановлено на рівні EUR1 на 1 кВт/год ємності електроакумулятора.

Джерело: greendeal.org.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!