Новини

Повернутися до переліку новин

В Києві розробляють план дій з декарбонізації столичної енергетики на 15 років

Нині у Києві розробляють план «озеленення» енергетики у найближчі 15 років. КП «Київтеплоенерго» взяло участь в онлайн-обговоренні Плану дій «Зелене місто» для Києва у рамках підписаного в березні 2019 року Меморандуму про порозуміння між Київською міською держадміністрацією і Європейським банком реконструкції та розвитку щодо програми ЄБРР «Зелені міста», передає Київ.media.

На Facebook-сторінці КП «Київтеплоенерго» йдеться про те, що в обговоренні взяли участь більше 100 представників ЄБРР, КМДА, громадських організацій та комунальних підприємств.

Учасники визначили основні завдання-індикатори, щоб Київ став низьковуглецевим, екологічно свідомим і розумним містом, яке надає громадські послуги високої якості. Серед завдань: зменшення споживання теплової енергії/викопного палива житловими будівлями, збільшення частки електроенергії, виробленої з відновлювальних джерел, а також зниження рівня зношеності теплових мереж.

Водночас вже розробили план дій декарбонізації столичної енергетики, що передбачає:

  • підвищення рівня енергоефективності житлового фонду та будівель бюджетної сфери завдяки термомодернізації, автоматизації, ремонту;
  • впровадження заходів з підвищення енергетичної ефективності в промисловій сфері;
  • встановлення дахових сонячних колекторів для забезпечення будівель гарячою водою та теплом;
  • реконструкція мереж та обладнання централізованого теплопостачання.

Найближчим часом у столиці планується заміна трубопроводів, збільшення обсягів фінансування з бюджету, а також залучення коштів міжнародних фінансових установ на модернізацію мереж та обладнання. Крім того, передбачається аналіз можливості використання теплових насосів як у системах централізованого теплопостачання (наприклад, у районних котельнях), так і в багатоквартирних будинках.

Цікаво, що в межах Плану Київ за 15 років знизить забруднення повітря та викиди парникових газів енергоджерелами. До слова, КП «Київтеплоенерго» як найбільша столична енергокомпанія, яка забезпечує близько 90% потреб Києва у теплі і 60% у електроенергії, активно вивчає світові інноваційні підходи виробництва «зеленого» тепла та декарбонізації столичної енергетики.

Джерело: ecotown.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!