Новини

Повернутися до переліку новин

В Україні планують створити асоціацію водневої енергетики

В Україні планують створити нову енергетичну асоціацію "Українська воднева рада".

Новостворену організацію презентують у рамках проведення Першого міжнародного водневого енергетичного форуму "H2U" – Безмежна енергія для України", який відбудеться у травні 2018 року у Києві.

Організація, яка об’єднає фахівців сектора водневої відновлюваної та новітньої енергетики України, займатиметься взаємодією з науковими та навчальними закладами, підтримуватиме наукові розробки та молодіжні енергетичні стартапи в нашій країні.

Інформаційний відділ Ради планує займатися популяризацією новітньої культури споживанням енергії та впровадженням сучасних (реальних) форм енергозбереження. Для захисту інтересів водневої енергетики та досягнення своїх цілей Рада планує конструктивно співпрацювати з органами державної влади та брати участь у розробці енергетичної стратегії розвитку України.

Міжнародна експертна група (сфера водневої енергетики) запропонувала створити та очолити Українську водневу раду Олександру Рєпкіну бізнесмену та інвестору в сонячну та відновлювану енергетику.

«Воднева рада була ініційована для колективного розвитку та захисту інтересів всіх відновлюваних генерацій України – нової водневої, сонячної, вітрової та інших, - пояснює Олександр Рєпкін, який став організатором та модератором Першого водневого енергетичного форуму "H2U". - Організація покликана інформаційно та освітньо впливати на ситуацію в країні для досягнення максимально прозорих та рівних умов для всіх інвесторів та представників зеленого енергетичного бізнесу в Україні».

Рада буде намагатися консолідувати зусилля всіх гравців енергоринку задля досягнення стабільних, прогнозованих та єдиних правил для кожного учасника, пояснює Олександр Рєпкін. 

«В цивілізованому світі не відокремлюють зелені джерела енергетики, їх об’єднують в потужні та комбіновані енергетичні системи та енергоострови, - каже він. – Приміром, для водневої енергетики первинним енергетичним ресурсом є звичайна вода у поєднанні з екологічною енергією сонця, вітру чи геотермальною водою, тому ми запрошуємо долучитися до Водневої ради представників громадського сектора, влади, бізнесу та представників всіх видів відновлюваної енергетики України». 

Передбачається, що Воднева рада, яка покликана розвивати водневі та новітні комбіновані енергетичні системи в Україні, стане повноправним членом Всесвітньої експертної організації водневої енергетики Hydrogen Council, яка співпрацює зі світовими аналітичними, інформаційними агенціями та міжнародними організаціями, зокрема – Bloomderg New Energy Finance, McKinsy&Co, World Economic Forum та іншими.

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!