Новини

Повернутися до переліку новин

«Водень Європа» анонсувала нову грантову програму - Україна серед претендентів

Новий склад Єврокомісії впроваджує грантову програму для реалізації водневих проектів у Європі. Україна претендуватиме на отримання цього гранту.  

Про започаткування програми повідомили в ході другої Генеральної асамблеї провідних європейських асоціацій Hydrogen Europe («Водень Європа») «General Assembly Meeting» в Брюсселі. 

Також, напередодні Європарламент ухвалив резолюцію для Єврокомісії, в якій затвердив перехід європейської енергетики на водневі технології. Метою резолюції є безпечний перехід європейців на доступну, конкурентоспроможну та стабільну енергосистему. Відтепер на  законодавчому рівні також закріплено основний пріоритет європейської енергетики -  відновлювальний енергоносій - водень. 

Серед ініціатив - грантова програма для реалізації соціально-важливих водневих проектів. Вона покриватиме 100% фінансування. Вже визначені терміни та карта країн, на території яких поширюється ініціатива. Серед них є і Україна. Енергетична асоціація «Українська Воднева Рада» вже готує заявку на участь в програмі. Президент української асоціації Олександр Рєпкін особисто взяв участь у засіданні Генеральної асамблеї в Брюсселі. Він зазначив, що грант Євросоюзу може стати одним з ключових кроків для розвитку водневої
галузі в Україні. Адже сьогодні головними складнощами для розвитку цього
напрямку є відсутність фінансування та готової законодавчої бази. 

«Запуск такої грантової програми дуже важливий для України. В наших руках є робочий інструмент та лише від нас залежить, наскільки ефективно ми зможемо його використати. Ми добре розуміємо необхідність зовнішньої співпраці та взаємодії. На сьогодні наша енергетична асоціація підписала меморандуми про співпрацю з Латвією, Німеччиною та Чехією. В рамках асамблеї ми обговорили можливість укладання спільних меморандумів з низкою додаткових національних асоціацій», - розповів Олександр Рєпкін.

Окрім того, на засіданні асамблеї представники Hydrogen Europe підкреслили стрімкий розвиток української енергетичної асоціації та відзначили Українську Водневу Раду як одного з найпотужніших та перспективних членів асоціації.

«Насправді, бути асоційованим членом найбільшої водневої асоціації Європи та приймати особисті привітання від президента асоціації Валері Буле - почесно та дуже відповідально для нас. Також, це унікальна можливість для України, як для країни не зі складу Євросоюзу», - відреагував Олександр Рєпкін. 

Зокрема, позитивні відгуки отримала українська «дорожня карта» розвитку
водневих технологій, план розвитку водневої енергетики 2020-2030 та національна воднева стратегія 2035, представлена українцями. За оцінками міжнародних експертів, «дорожня карта» впровадження водневих технологій в Україні, яку презентувала українська делегація в Ганновері - програма, яку необхідно втілювати в Україні вже сьогодні.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!