Статті

Повернутися до переліку cтатей
Порадник еколога

М’ясо без антибіотиків: міф чи реальність?

Якісна, безпечна та екологічно чиста продукція — основні цінності, на яких базується сучасний успішний бізнес, а також запорука здоров’я всієї сім’ї та суспільства в цілому.
МХП постійно вдосконалює своє виробництво, дотримуючись при цьому вимог природоохоронного законодавства України та міжнародних екологічних стандартів. Саме тому ми розпочали процедуру переходу на антибіотик-free («Без антибіотиків») ще кілька років тому.

Наприкінці 2019 року агроіндустріальний  холдинг МХП добровільно став учасником тримісячного моніторингу, організованого «Союзом птахівників України» за підтримки FAO ООН, Європейського банку реконструкції та розвитку, а також Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. Асоціація розробила й затвердила вимоги щодо вирощування птиці без застосування антимікробних засобів. Після проходження цього моніторингу виробники отримали право наносити маркування «вирощено без антибіотиків». Таке маркування означає, що виробник не використовує шкідливі добавки на жодному з етапів виробництва: від кормів, води, вирощування до готової продукції.

Вирощування птиці без антибіотиків, гормонів росту та ін'єктування вдається досягти завдяки суворому контролю та дотриманню біобезпеки на всіх етапах виробництва. Контроль якості продукції антибіотик-free здійснюється на постійній основі державними ветеринарними лікарями або інспекторами Держпродспоживслужби. Цілодобово проводиться і внутрішній нагляд. Наші співробітники перевіряють продукцію на дотримання температурного режиму та санітарно-гігієнічних вимог, проводяться також і лабораторні дослідження на фізико-хімічні та мікробіологічні показники. При пакуванні та зберіганні продукції не використовуються консерванти. Досліджуються також і зернові культури з яких виготовляють корма на наявність мікотоксинів та інших шкідливих бактерій.

На наявність антибіотиків у продукції випущеної під маркуванням «вирощено без антибіотиків» проводяться додаткові дослідження у незалежних лабораторіях, акредитованих за ISO17025. Це міжнародний стандарт, який детально описує вимоги до лабораторій для забезпечення гарантій їх компетентності з технічної точки зору.

Таким чином, ми постійно контролюємо весь виробничий процес «від зерна до полиці». Це не тільки наш слоган, а й особливий підхід до екологічності продукції на всіх етапах харчового ланцюга.

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства повідомили, що за їхніми підрахунками у 2020 році Україна стане світовим лідером за темпами зростання виробництва курятини. Перехід на нову концепцію «Без антибіотиків» викликаний прагненням МХП до здорового способу життя та харчування. Адже продукція, вирощена без антибіотиків — всесвітній тренд, який наша компанія підтримує і хоче стати кращаю в цьому напрямку.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!