Новини

Повернутися до переліку новин

Документація з екологічної безпеки: дозволені терміни та вимоги

Наявність установлених строків зберігання документів передбачає створення підприємством необхідних для цього умов. Тож документи, які необхідно зберігати постійно, до передачі їх до архіву необхідно зберігати у спеціальних приміщеннях або закритих шафах. За їх збереження відповідають особи, які займаються природоохоронною діяльністю.

Дозвільну документацію необхідно зберігати в сейфах, металевих шафах або спеціальних приміщеннях, що забезпечують їх схоронність.

Правилами № 1000/5 передбачено, що документи з моменту створення чи надходження і до передавання на зберігання до архіву зберігаються за місцем формування справ у службі діловодства або інших структурних підрозділах.


Заборонено!

Вилучення документів для знищення без проведення попередньої експертизи їхньої цінності не дозволяється (п 2.13 Переліку № 578/5). Для проведення експертизи документів утворюється постійно діюча експертна комісія (відповідно до Наказу керівника про утворення експертної комісії).


Експертиза цінності документів проводиться щороку.

Зберігання первинних документів з начислення та внесення податків визначено також Податковим кодексом України від 02.12.2010 № 2755-VI. Так, для цілей оподаткування платники податків зобов’язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних із визначенням об’єктів оподаткування та/або податкових зобов’язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством (п. 44.1 ПКУ).

Зауважимо, що платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених зазначеними вище документами. Тому необхідно зберігати податкові декларації, подані до фіскальної служби.

  • Які документи регулюють питання зберігання документації на підприємствах?
  • Які терміни і вимоги до зберігання документів, що створюються на підприємстві?

Відповіді на ці та більше питань у статті «Які терміни зберігання документації з екологічних питань? Шпаргалка для еколога» журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» №3, 2022.

Читати статтю в ЖИВИЙ ЖУРНАЛ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!