Новини

Повернутися до переліку новин

Є проблема? — Маємо рішення. ТОП-10 запитань-відповідповідей

Шановні читачі, свіжий випуск журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» №2, 2021 прямує до Вас. Якщо ви ВЖЕ передплатник, читайте випуск на платформі ЖИВИЙ ЖУРНАЛ, не чекаючи доставки Укрпоштою!

У редакцію журналу «Екологія підприємства» щодня надходять сотні запитань для консультації, від менеджерів природоохоронної діяльності, щодо нагальних робочих питань. 

Експерти Професійної асоціації екологів України оперативно надають роз’яснення стосовно поставленої проблеми через сервіс консультацій «ШВИДКА ДОПОМОГА ЕКОЛОГУ». Ставте свої робочі запитання провідним експертам з промислової екології та отримуйте відповіді протягом 3 робочих днів!

У свіжому випуску журналу,  експерти надали пояснення на ряд питань:

  • Де можна знайти методики, погоджені Міндовкілля для розрахунків викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря?
  • Вже рік не можемо поставити на державний облік підприємство відповідно до Інструкції про порядок та критерії взяття на державний облік об’єктів, які справляють або можуть справити шкідливий вплив на здоров’я людей і стан атмосферного повітря. Що робити в такій ситуації?
  • Якщо підприємство вивозить побутові відходи (4 клас небезпеки) на звалище за допомогою власного трактора, які документи необхідно мати на транспорт? При цьому є договір з комунальним підприємством на приймання побутових відходів.
  • Які документи повинна мати лабораторія для проведення замірів на стаціонарних джерелах викидів і на межі СЗЗ?
  • Які документи потрібно розробити для процедури ОВД для отримання ліцензії на поводження з небезпечними відходами (переробляти не плануємо — тільки збирати та зберігати)? Чи можна проводити ОВД на інструкцію про поводження з відходами, чи обов’язково має бути проєкт? Будівництва не буде; є власне приміщення. З чого почати? Який перший документ потрібно розробити?
  • Чи можна скинути стоки від автомийки у ґрунт (пісок)? Рівень ґрунтових вод — 25 метрів.
  • Законодавством передбачено надання місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, уповноваженим органам виконавчої влади з питань ОНПС інформації про відходи та пов’язану з ними діяльність. В якому форматі та що має містити ця інформація?
  • Якщо у колективному договорі зазначити, що спецодяг та взуття видаються працівнику безоплатно і безповоротно (після закінчення терміну носіння працівник має право залишити одяг та взуття для власних потреб), чи не є це порушенням законодавства стосовно утилізації спецодягу?
  • Чи можна передавати на безоплатній основі місцевому населенню зношені шини для власних потреб? Якщо ця операція на основі акта передачі населенню буде законна, як це відобразити у звітах?
  • Наше підприємство отримало претензію від ДЕІ про відшкодування збитків за викиди ЗР без дозволу на викиди (саморобна піч для спалювання дров.) Чи входить в перелік ЗР, згідно з Методикою, парниковий газ двоокис вуглецю СО2?

З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!