Новини

Повернутися до переліку новин

12 травня — День екологічної освіти

Охорона навколишнього середовища — одне із найбільш актуальних питань на сьогоднішній день. У шаленому щоденному темпі можна не помітити знаки, які сьогодні дає нам планета. Кліматичні зміни вже відчутно впливають на світ та Україну.

Крім впровадження політик міжнародного та державного рівнів, важливі дії кожного окремого мешканця планети. Тому так важливо поширювати екологічну освіту та свідоме ставлення до довкілля.

Сьогодні, 12 травня у світі відзначають День екологічної освіти. Історія цього дня починається з 1992 року, коли на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро, де обговорювалися проблеми навколишнього середовища, було підкреслено величезне значення екологічної освіти населення всіх країн світу в реалізації стратегії сталого розвитку людства. 

В Україні день екологічних знань відзначається з 1996 року за ініціативи громадських природоохоронних організацій. Основним завданням цього дня є інформованість громадськості про стан справ у сфері екологічної безпеки, дотримання місцевими суб’єктами чинного природоохоронного законодавства. 

День відзначається шляхом організації та проведення конференцій і семінарів, круглих столів, присвячених питанням довкілля. Все важливішим стає формування екологічної поведінки людини, яка базується на повному екологічному мисленні.


Професійна асоціація екологів України разом з Національним центром сталого розвитку підготувала ряд освітніх заходів присвячених питанням охорони навколишнього середовища і раціонального природокористування, екологічної безпеки, поводження з відходами виробництва та споживання. В якості експертів та доповідачів на наших заходах виступають керівники органів державного управління, провідні фахівці науково-дослідних і проєктних організацій, розробники правових актів і нормативних документів, представники наглядових органів, досвідчені екологи-практики.


Головне видання для менеджерів природоохоронної діяльності «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Журнал за формою, збірник рішень і кейсів — за суттю!

Наш журнал вже 8 років допомагає екологам орієнтуватися в найскладніших питаннях їхньої професійної діяльності та працювати спокійно, без порушень і санкцій.

У кожному випуску — актуальна інформація про охорону навколишнього середовища на підприємстві, особливості розробки природоохоронної документації й останні новинки українських і зарубіжних екологічних технологій, аналіз помилок тощо.

Використовуйте досвід і знання кращих професіоналів екологічної галузі!

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!