Новини

Повернутися до переліку новин

Чи може великий бізнес бути успішним і одночасно екологічним?

Чи може великий бізнес бути успішним і одночасно екологічним? Це непростий виклик в умовах пандемії, обмежених фінансових ресурсів, недосконалого законодавства, однак безсумнівно необхідний!

Коли інформації занадто багато, ми повинні самі навчитися відокремлювати дійсно екологічний бізнес від тих, хто тільки намагається заробити на модному тренді без необхідної кардинальної перебудови своєї роботи.

Критика не заважає багатьом компаніям робити серйозні різнобічні кроки щодо зниження свого вуглецевого сліду і налагодженню більш екологічних бізнес-процесів. Помітні результати досягаються в сфері економії електроенергії за рахунок енергоефективних проектів, використання відновлюваних джерел, які в останні роки стали більш доступними. Багато що робиться в сфері відмови від одноразових речей. Працюють сучасні програми соціальної відповідальності для розвитку рівноправності і забезпечення благополуччя вразливих соціальних груп. Але чи може великий бізнес бути успішним і одночасно екологічним і стійким по відношенню до навколишнього середовища?

Дослідники сходяться на думці, що в сучасному втіленні великий бізнес суперечить нашій екосистемі - нескінченне зростання проти обмежених ресурсів. Поки компанії не перебудуються під рамки біосфери, вони так і будуть перебувати з нею в конфлікті. Хороша новина в тому, що все більше і більше компаній роблять активні дії, щоб знизити свій негативний вплив. Погана - в тому, що їх все ще недостатньо, а часу для змін залишається все менше.

Кожній екологічно відповідальній компанії слід розуміти, що рішення щодо відходів, енергії і води роблять помітний вплив на сприйняття її споживачами і збереження її рентабельності. У наші дні багато компаній переходять на екологічно безпечний бізнес: від єдиного плану утилізації офісного паперу до технологій інтелектуального будівництва, комплексного використання сонячної енергії та геотермальної енергетики.

Нові реалії і зростаючий запит з боку споживачів відкривають додаткові бізнес-можливості. Прагнення до турботи про довкілля, запроваджене на рівні не просто репутаційних рішень, а ключових бізнес-процесів, має сприяти зміцненню бізнесу в довгостроковій перспективі. 

Перехід на більш безпечні енергетичні схеми і прагнення до локальності допомагають скоротити витрати і вивільнити капітал для необхідних поліпшень і адаптації до мінливих умов життя. Пропозиція нових продуктів, створених в балансі з навколишнім середовищем, задовольнить попит більш вимогливих покупців, які все більше замислюються, де, як і з чого виробляються товари. Для серйозних змін поки не вистачає критичної маси таких споживачів, але їх число неухильно зростає і дає всій системі шанс змінитися, поки ще не занадто пізно.

Найкращий спосіб заявити про свою позицію - власний приклад, конструктивно обгрунтований, аргументований і представлений в поважній і доброзичливій манері, особливо коли мова йде про щось настільки моральне і важливе, як порятунок рідної планети.

26 травня, 11.00-15.00 вперше буде проведено масштабний онлайн-брифінг стейкхолдерів зелених змін, щоб показати всім багатогранність викликів і завдань екологізації для різних сфер економіки!
«ЗЕЛЕНИЙ КУРС НА СТАЛИЙ РОЗВИТОК: проекти, які екологізують…».

Щоб долучитися зі своїм кейсом, заповніть форму

Прес-служба Ecobusiness Group
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!