Новини

Повернутися до переліку новин

Чи потрібно враховувати металобрухт у Пзув та вносити у форму №1-відходи?

В зв’язку з великою кількістю звернень від екологів підприємств саме з таким запитанням, ПАЕУ звернулися до Міндовкілля з запитанням:

Чи потрібно враховувати металобрухт у Пзув та вносити у форму №1-відходи? Бо деякі суб'єкти господарювання ведуть облік, а деякі ні.

Було отримано відповідь на це звернення

Відповідно до статті 1 Закон України «Про відходи» відходи - будь-які речовини, матеріали і предмети, що утворилися у процесі виробництва чи споживання, а також товари (продукція), що повністю або частково втратили свої споживчі властивості і не мають подальшого використання за місцем їх утворення чи виявлення і від яких їх власник позбувається, має намір або повинен позбутися шляхом утилізації чи видалення. Показник загального утворення відходів Пзув визначений пунктом 8 Порядку ведення реєстру об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 серпня 1998 р № 1360, і він призначений для оцінки всього обсягу відходів, що утворюються суб‘єктом господарювання. Жодних виключень для окремих видів відходів не встановлено.

Класифікатор відходів ДК 005-96 (затверджений і введений в дію наказом Держстандарту України від 29 лютого 1996 р. № 89) містить десятки деталізованих категорій металобрухту.

Враховуючи вищезазначене, до розрахунку Пзув включається утворений металобрухт, а утворювачі металобрухту повинні обліковувати його у первинному обліку відходів та включати у форму статистичної звітності № 1 - відходи, а також у декларації про відходи. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!