Новини

Повернутися до переліку новин

Допомогти пришвидшити перехід громад підприємств на органічне виробництво – мета взаємодії у 2021 році

Органічне сільське господарство – не лише запорука екологізації сфери, а й важливий нішевий ринок. І для того, щоб розвивати напрямок в Україні, необхідно підвищувати обізнаність як фермерів, так і споживачів щодо того, яка продукція є органічною та яка роль їй відводиться у забезпеченні продовольчої та екологічної безпеки країни. 

Як і європейці, українці не мають чіткого розуміння того, що робить продукт  «органічним» та недооцінюють потенційну серйозність стану продовольчої безпеки у світі.
Питання охорони довкілля і розвитку органічного виробництва нерозривні. За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO), 40% врожаю втрачається через шкідників та хвороби. Більше того, FAO попереджає, що без використання засобів захисту рослин ці втрати можуть подвоїтися. Тобто, без використання ЗЗР ми ризикуємо втратити до 80% врожаїв!

Це значний виклик для усього світу, і його рішення потребує інноваційного та цілісного підходу до ведення сільського господарства. Насправді, сьогодні всі – держава, бізнес, фермери, бджолярі, науковці та інші зацікавлені сторони – повинні об’єднувати зусилля для того, щоб знайти спільні рішення для забезпечення сталого та безпечного майбутнього.

Українські великі та малі агрохолдинги хочуть перейти на органічне виробництво, але цьому заважає закредитованість сектору виробниками не дозволених і заборонених пестицидів, ГМО-насіння. Допомогти прискорити перехід на екологічно дружні рішення – мета взаємодії двох спілок!

Сьогодні, 13 травня, було підписано меморандум про співпрацю та взаємодію між  Професійною асоціацією екологів України та Громадською Спілкою «Органічна Україна»


Довідка 
ГС «Органічна Україна»
 Об’єднує виключно сертифікованих операторів органічного виробництва, виробників органічних добрив та засобів захисту і має важливих для органічного бізнесу партнерів, створена з метою формування та розвитку органічного ринку України та світу.
«Органічна Україна» має силу, знання, компетенцію і досвід захищати інтереси виробників, переробників, дистриб’юторів, трейдерів органічної продукції, органічних добрив та засобів захисту і сприяти збільшенню об'єму реалізації органічної продукції. Наш головний орієнтир - бізнес-комунікація для успішного розвитку кожного з операторів органічного ринку та зростання органічного сектору.
Призначення бізнес-асоціації полягає у тому, щоб допомогти власникам підприємств подолати труднощі та перепони, з якими вони не можуть впоратися самотужки. Крім чіткої вигоди для підприємців - членів Органічної України, наша Спілка справляє ефект мультиплікації та вдосконалення комерційних, урядових та економічних інституцій України.


Прес-служба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!