Новини

Повернутися до переліку новин

Кліматично розумні практики – необхідність для України, як сильної аграрної держави

Зміна клімату та сільське господарство – це два взаємопов'язані поняття. Зміна середньої температури, кількості опадів або діоксиду вуглецю та озону може помітно впливати на сільське господарство. Своєю чергою, сільське господарство також впливає на зміну клімату, за причинами викидів парникових газів, розорювання земель несільськогосподарського призначення, наприклад вирубування лісів під сільськогосподарські угіддя.

Через зміну клімату майбутнє їжі під питанням. Щоб убезпечити продовольчі системи, необхідні скоординовані дії, спрямовані на обмеження викидів двоокису вуглецю та запобігання змін клімату і втрат, які, ймовірно, виникнуть за відсутності таких дій.

Україна вже давно закріпилася в статусі сильної аграрної держави, і завдяки впровадженню кліматично розумних практик допоможе українським агровиробникам завчасно підготуватись до вимог Європейського зеленого курсу та покращити доступ до європейських ринків.

У вересні 2021 року компанія «Байєр» оголосила про запуск в Україні своєї глобальної Вуглецевої ініціативи, головною метою якої є декарбонізація ключових елементів продовольчої системи. Вона об'єднує агровиробників та інших учасників ланцюга продовольчої системи задля зменшення викидів вуглецю, таким чином сприяючи досягненню цілей Європейського зеленого курсу. Нова європейська Вуглецева ініціатива визнає ключову роль агровиробників та їхніх земель для створення стійкого позитивного впливу на навколишнє середовище, а також створення міцної та стійкої продовольчої системи.

22 лютого 2022 р. під час сесії «Кліматичні виклики та можливості для громад та агробізнесу. Інструменти трансформацій» в рамках міжнародного форуму «AgroGreenDeal-2022» Юрій Романько, керівник департаменту з агрономічних рішень Аграрного підрозділу «Байєр» надасть експертні відповіді на запитання:

  • Як Carbon Farming може уповільнити зміну клімату?
  • У чому полягає Вуглецева ініціатива «Байєр» в Європі та Україні?
  • Як впровадження кліматично розумних практик допоможе українським агровиробникам завчасно підготуватись до вимог Європейського зеленого курсу? 

Компанія «Байєр» – офіційний партнер II міжнародного форуму «AgroGreenDeal-2022: екотрансформація агросфери та відповідальність громад». «Байєр» в Україні є частиною глобального концерну «Байєр АГ» (Byer AG),  що працює в сферах охорони здоров'я та сільського господарства.

Детальніше

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!