Новини

Повернутися до переліку новин

Можливості для отримання спеціальної освіти/підвищення кваліфікації у сфері ОВД уже існують

Вікторія Коваленко, еколог, Голова комітету ОВД ПАЕУ, СЕO EMGROUP зазначає: «Закон про ОВД» на сьогодні не встановлює вимог та критеріїв до кваліфікації розробників Звітів з ОВД, і на це зверталася особлива увага сьогодні на круглому столі щодо обговорення Прогресу у виконанні «Дорожньої карти» з удосконалення ОВД у видобувній галузі

Саме тому, Професійна асоціація екологів України, першими взяли на себе відповідальність щодо підвищення кваліфікації фахівців у сфері ОВД, акумулювавши досвід і знання найкращих експертів та впровадили добровільну Сертифікацію відповідності виконавців ОВД. 

Курс є інноваційним. Претендент на отримання Сертифіката може пройти навчання по одній з 2-х Програм, рівнів: «BASE» чи «ADVANCED».

Навчальну програму сформовано з 7 чи 10 модулів, в залежності від обраного рівня і кожен модуль складається з:
- лекції з залученням вузькопрофільних спеціалістів по кожному з критеріїв, по якому оцінюється вплив на довкілля (за напрямками: здоров’я людини, вода, повітря, ґрунти, біорізноманіття, вплив на надра та ін.)
- практичного заняття, в якому по кожному із критеріїв впливу на довкілля розбираються в онлайн разом з експертами практичні кейси та розглядаються всі запитання учасників (кількість яких не менше 15);
- самостійної роботи після кожного модулю, яка розміщується на зручній гугл-платформі, до якої Ви маєте доступ 24/7. 

Завершується навчання Кваліфікаційний іспитом на підтвердження відповідності рівня знань та навичок виконавця ОВД у формі Онлайн-тестування та майже через місяць після цього - здачею підсумкової роботи, в моєму випадку це був Звіт з ОВД, з урахуванням напрацювань отриманих на курсі.

«Так, ви не помилилися, особисто я пройшла ПЕРШИЙ 2-х місячний курс рівня ADVANCED від ПАЕУ, але по той бік барикад, саме як слухач і можу сказати, що Це було не легко, але мега інформативно та корисно, після навчання Звіти нашої компанії  «перешилися» (тобто були перероблені) майже повністю, наповнившись інформацією з нових джерел, які передали нам вузькопрофільні фахівці курсу, досвідом викладачів по вже існуючим процедурам ОВД і з урахуванням навчання щодо інтеграції інструменту ОВД у інші галузі (наприклад містобудування, надрокористування).

Слід зауважити, що ваше навчання постійно ведуть і контролюють менеджери, які чітко і заздалегідь планують дати лекцій та занять, повідомляють про результати виконання самостійних робіт та координують при виникненні будь-яких складнощів» - додає Вікторія!

Що дасть сертифікація відповідності виконавцю ОВД? Не тільки необхідні знання для складання звіту, а й :

  • Підтвердження рівня підготовки виконавця ОВД та його фахівців Сертифікатом відповідності від ПАЕУ;
  • Потрапляння у відкритий реєстр сертифікованих виконавців ОВД;
  • Підвищення довіри до виконавця з боку замовників ОВД; (І ми сподіваємось, що згодом - і з боку уповноважених територіальних органів та Міністерства).

Періодичність підтвердження відповідності виконавців ОВД, тобто термін дії  строкового сертифіката - 2 роки.

Вікторія Коваленко, еколог, Голова комітету ОВД ПАЕУ, СЕO EMGROUP


Наші контакти:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
info@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!