Новини

Повернутися до переліку новин

Навіщо і кому потрібна сертифікація ELEML «Environmental law. Environmental management. Leadership» та атестація відповідальних за екологічну безпеку

З недавнього часу з'явилася на ринку послуг сертифікація працівників-природоохоронців. Таку процедуру наразі запроваджує профспілка екологів ПАЕУ і вона є добровільною, проте для більшості фахівців вже є можливість підтвердити свої знання та навички. Звичайно, наприклад, щоб лише заповнити звітність, людині не потрібно отримувати документ подібного зразка.

За статистикою, найбільшою популярністю користуються три напрями сертифікації: ІТ-сфера, менеджмент та іноземні мови. Отримання підтвердження відповідності рівня знань працівника у сфері екобезпеки не менш важлива, аніж вказані. Просто в Україні цьому питанню багато років не приділяли достойної уваги.

Сертифікація в цьому напрямі може здійснюватися після проходження курсів або за результатами самостійної підготовки.

У разі успішного складання тесту здобувачеві видається свідоцтво встановленого зразка. Як правило, такі курси мають глибоку і професійну спрямованість, тому фахівець набуває документа, що підтверджує те, що він володіє необхідним мінімумом знань і навичок, щоб забезпечити екологічну безпеку підприємства.

З позиції роботодавця: щоб бути впевненим у максимальній ефективності інвестицій в охорону довкілля, фахові ресурси компанії, щоб убезпечити систему екобезпеки від помилок та збоїв, до яких може призвести робота некваліфікованого спеціаліста, щоб підвищити якість взаємодії з дозвільними, контролюючими органами, громадами, потрібне незалежне, об'єктивне підтвердження знань спеціаліста.

З позиції фахівця: щоб бути впевненим у завтрашньому дні, бути конкурентоспроможним на ринку фахівців-екологів, необхідний не лише об'ємний багаж знань та досвід роботи, потрібно пройти сертифікацію та отримати статус професійного спеціаліста. Це надасть максимальні гарантії працевлаштування як в комерційних та державних структурах, так і міжнародних екопроєктах.

Саме таким, об'єктивним та узгодженим методом оцінки компетентності співробітника є тестування ELEML.

Питання у тестах пов'язані з ключовими завданнями, які фахівець має вирішувати у своїй повсякденній роботі.

Навчання – ключ до отримання сертифікації ELEML.

Можна купити томи розумних книжок на благо та процвітання сучасного книговидавничого бізнесу. А потім потонути у безкраїх річках технічної інформації. Звичайно, можна й виплисти, але не факт, що за цей час усе те, що ви з такими труднощами освоїли, залишиться ще актуальним.

Можна влаштуватися на низькооплачувану роботу та методом спроб та помилок намагатися освоїти всі тонкощі динамічної сфери. І не відомо, чим це закінчиться.

Існує й низка інших, сучасніших, способів отримання знань. Це - відеокурси, комп'ютерні програми для самопідготовки, дистанційне навчання, навчання через Інтернет у режимі онлайн, але найпростішим і найнадійнішим способом залишається навчання в професіоналів, практиків та науковців.

Причому якщо ви хочете отримати максимальний результат за мінімальний період часу, то навчання треба обирати в найбільш інтенсивному режимі, щоб теорію одразу апробовувати на практиці.

У 2022 році на сертифікацію ELEML запрошуємо

  • топ-менеджерів, які здійснюють загальне керівництво підприємством або керують екологічними аспектами її діяльності;
  • директорів секторів ОНС;
  • головних екологів, головних інженерів,
  • начальників управлінь;
  • начальників конструкторських і виробничо-технічних відділів, начальників цехів;
  • директорів інжинірингових, проєктних, науково-дослідних організацій тощо;
  • директорів та фахівців департаментів
  • екології органів місцевого самоврядування;
  • екологічних інспекторів та інших посадових осіб

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!