Новини

Повернутися до переліку новин

ПАЕУ — потужний екологічний хаб кращих технічних рішень для екологізації бізнесу, методичної та інформаційної підтримки бізнесу та ОТГ

Професійній асоціації екологів України (ПАЕУ) у липні виповнюється 1 рік

Третього липня Професійній асоціації екологів України виповнюється 1 рік!

ПАЕУ створено у 2019 році групою компаній «МЕДІА-ПРО» і ТОВ «Екобізнес груп» як інноваційну профспілку менеджерів природоохоронної діяльності.

Що зумовило виникнення такого об’єднання?

Нові глобальні екологічні виклики зумовили виникнення ряду нових завдань не лише для діючих підприємств усіх сфер господарювання, а й для суспільства в цілому. Необхідність модернізації економіки та природоохоронні зобов’язання України задля економіки нового типу (екологічної), помножені на неготовність до діалогу, тотальну кризу довіри між суб’єктами процесу взаємодії, низький рівень знань — усе це зумовило ініціативу об’єднання тих, хто вирішив обрати професію еколога.

ПРО ПРИЗНАЧЕННЯ ПАЕУ

 «Якщо стратегія вашого підприємства — бути на крок попереду офіційних вимог шляхом дотримання активної системи управління охороною навколишнього природного середовища та постійного підвищення екологічних стандартів, якщо для Вас професіоналізм, рівень знань — це завдання, над якими працюєте безупинно, а левову частку часу затрачаєте на профілактичну, попереджувальну роботу, а не на усунення наслідківдолучайтеся до об’єднаної спільноти, яка здатна досягти мети!

Чому практичні знання такі важливі й ми робимо акцент саме на них?

Бізнес — це завжди битва, і релевантний досвід тут важливий нарівні з теоретичними знаннями. А тепер уявіть, скільки загине народу, якщо свіжоспечений випускник найбільшого військового університету, що «не нюхав пороху» жодного разу, буде вказувати реальним бойовим офіцерам, як вести бій.

Оцініть, які ваші шанси залишитися неушкодженими в небезпечному районі, якщо ви оберете собі за тренера людину, що вивчала прийоми по книжках і навчальних фільмах, не здобувши перемоги в жодному поєдинку…

Ми всі неодноразово зіштовхувалися з практично ідеальними вимогами чи законами, які геть нежиттєздатні на практиці. Тому абсолютно все має розглядатися під призмою практичної реалізації», — зазначає Людмила Циганок, президент Професійної асоціації екологів України.

Професійна асоціація екологів України - це об'єднання тих, хто має практичний досвід роботи і розуміє, що сталий розвиток неможливий без діалогу.

Ми переконані, що змінюватися, саме екологізуватися, повинні насамперед найбільш брудні сфери господарювання, їх завдання - перейти на сучасне і екологічне устаткування, 

Наші цінності комплексного характеру, наша місія – сталий розвиток, як процес розвитку країни, що утворюється виключно у результаті синергії екологічної, економічної та соціальної складової, а не тільки за рахунок тотальної заборони природокористування, як такого взагалі.

ПРО ВЕКТОРИ ДІЯЛЬНОСТІ

 «У природі все досконало, взаємопов’язано та взаємозалежно. Лише людство «еволюціювало» так, що інтереси окремих його представників сприймає як пріоритет, без врахування впливу цих інтересів на спільний наш дім — довкілля.

Почути один одного, переконати, виробити спільну позицію та втілити її у життя — ось головна мета екологічно свідомої спільноти України, об’єднаної ПАЕУ! Тому єдність у поглядах та принципах — наша ключова перемога сьогодні і драйвер для наступного кроку.

Формуючи плани на наступний рік, ми маємо кілька векторів діяльності, які вже

впроваджуються сьогодні і розвиваються.

Це:

  • експертність (реалізація різних освітніх проєктів, залучення наукових установ), законодавчі ініціативи (співпраця з профільним комітетом ВРУ, профільними центральними органами державної влади);
  • комунікації (об’єднання представників усіх сфер і сторін задля ефективного впровадження змін)
  • і безумовно — зростання і розвиток.

За традицією, в перший рік новонародженого визначають його долю та ворожать) Ми не

робимо цього, бо знаємо своє призначення та прямуємо до спільної мети!» — Людмила Хоміч, віце-президент ПАЕУ.

ПРО ПЛАНИ НА РІК

Описание: Описание: C:\Users\market7\Desktop\processed.jpeg

 «ПАЕУ на етапі становлення об’єднала не тільки більшість професійних екологів України, але й змогла вибудувати дієву модель екологізації бізнесу, стала платформою розвитку екологічного бізнесу, екологічно дружніх технологій та рішень. У наступному році плануємо стати потужним екологічним хабом кращих технічних рішень для екологізації бізнесу, розвивати методичну та інформаційну підтримку бізнесу та ОТГ.

Ми створюємо екосферу III тисячоліття!

На найближчий рік ПАЕУ буде:

  1. Надалі реалізовувати розпочаті проєкти та ініціативи задля екологізації виробництв.
  2. Сприяти створенню потужної платформи екорішень.
  3. Ініціювати розроблення Екологічного кодексу України — основного законодавчого акта з екологічного законодавства, що формує правове поле для спільної екологічної діяльності держави, бізнесу та громадських організацій у нових реаліях.

Довідка: На сьогодні є прототип — Модельний екологічний кодекс для держав — учасниць Співдружності незалежних держав. Розроблявся в Україні, РФ, Білорусі, але досі не затверджений. Затверджено екологічні кодекси у Франції, Швеції, Татарстані, Казахстані, Киргизстані, Таджикистані, Башкортостані, латиноамериканських країнах.

  1. Створення центру із розроблення та впровадження найкращих доступних технологій тощо.

Кирило Косоуров, голова комітету управління відходами ПАЕУ:

«Для чого утворена ПАЕУ? Звісно, у кожного своя мета, але те, що об’єднує, — нестримне бажання зберегти наше довкілля для наших дітей. Особливо коли об’єднуються з такою метою підприємства, що чинять негативний вплив на довкілля.

Найважливіше для нас у найближчий час — утворити критичну масу підприємств, які не робитимуть додатковий прибуток завдяки руйнації довкілля, а реалізують збалансовану модель збереження довкілля та реалізації бізнес-завдань».

Олександр Дячук, к. т. н., с. н. с., голова комітету ПАЕУ з питань боротьби зі зміною клімату та адаптації до неї, провідний науковий співробітник ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України»:

Народна мудрість говорить: «Коли дихнуть усі люди, то вітер буде».

Так можна крилато охарактеризувати основну мету формування та діяльності Професійної асоціації екологів України (ПАЕУ), яка полягає в пошуку не просто компромісу, (коли усі мають чимось поступитися, пожертвувати), а дієвих шляхів забезпечення одночасного економічного зростання та розвитку і суттєвого зменшення техногенного навантаження на навколишнє середовище та здоров’я людей.

Однак, ще й досі значна кількість людей вважає, що вирішення, зокрема, екологічних та кліматичних проблем несе загрозу для економіки держави та компаній, є її гальмом або обмеженням і, відповідно, може завдати економічних проблем громадянам. Саме тому ПАЕУ об’єднала усі необхідні елементи сучасної демократичної держави (влада, бізнес, громадськість, наука), щоб не тільки заперечити неправильність цієї думки, а відшукувати, розробляти та пропонувати синергетичні рішення, які, з одного боку, дозволять підприємствам екологізовуватися таким чином, щоб вигравати конкуренцію як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках, а з іншої — громадянам відчувати справжню свіжість повітря, справжній смак води, безпечність харчових та промислових продуктів і, головне, безпеку за своє здоров’я, здоров’я своїх дітей та нащадків.

Тому запрошуємо до ПАЕУ, щоб разом боротися з екологічними та кліматичними проблемами, які нависли над усім світом, але нами ж і створені. Об’єднуймося заради сильної, вільної, конкурентної України із заможною та здоровою нацією! Як каже інша народна мудрість — гуртом і чорта поборемо!

За минулий рік ПАЕУ:

  • Об’єднала понад 7000 фізичних осіб — професійних екологів.
  • Долучила до процесу екотрансформації понад 250 підприємств різних галузей господарювання.
  • Підвищила рівень знань понад 2500 фахівцям на власних навчальних програмах.
  • Створила комунікаційні платформи в Києві, Дніпрі, Харкові, Львові, Одесі та ін.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

Дякую,
не показуйте мені це!