Новини

Повернутися до переліку новин

ПАЕУ про проект «Загальних методичних рекомендацій щодо змісту і порядку складання звіту з оцінки впливу на навколишнє середовище»

Оскільки ПАЕУ (Професійна асоціація екологів України) представляє більшість суб'єктів господарювання та розробників звітів ОВС, а опублікований 10 грудня 2020 року проект «Загальних методичних рекомендацій щодо змісту і порядку складання звіту з оцінки впливу на навколишнє середовище» безпосередньо впливає на їх діяльність, експерти ПАЕУ наголошують на необхідності публічного обговорення фінальної версії тексту рекомендацій.

Ймовірно, планується затвердити Методичні рекомендації звичайним Наказом Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України без юстування. 

Враховуючи те, що Методичні рекомендації передбачають більш жорсткі вимоги до отримання дозвільного Висновку з ОВД, ніж передбачається Законом України «Про ОВД» та Законом України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», вважаємо за потрібне затверджувати Методичні рекомендації юстованим Наказом Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України. 

Також вважаємо за потрібне отримати Висновок Державної регуляторної служби України щодо Методичних рекомендацій.

Оскільки оцінку впливу на довкілля здійснюють з урахуванням чинних в Україні нормативних методологій із розрахунку, моделювання чи прогнозування впливу на окремі фактори довкілля, а також методологій, загальноприйнятих у відповідних галузях знань або професійної діяльності і при цьому опублікованих (опублікованою рекомендується вважати методологію або методику, надруковану у складі видання, відкритого для громадськості, або на офіційних веб-ресурсах органів влади, підприємств, установ або організацій, включаючи міжнародні організації), вважаємо важливим зафіксувати вичерпний перелік методологій, бо можливі посилання на різні методології, що протирічать одна одній.

Загалом, проект потребує значного доопрацювання! Існуюча редакція призведе до чергових зловживань, затягування процесу ОВД, зробить процедури значно довшими та дорожчими.

Прес-служба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!