Новини

Повернутися до переліку новин

Понад 50 рішень щотижня пропонують експерти ПАЕУ з допомогою сервісу консультацій

Понад 50 рішень щотижня пропонують експерти ПАЕУ з допомогою сервісу консультацій «Швидка допомога еколога» (про сервіс можна дізнатися тут), а найцікавіші і найпоширеніші щомісяця публікуються в журналі «ECOBUSINESS. Екологія підприємства».

У №10 (за жовтень) можна дізнатися:

  1. Чи існують санітарні норми, відстані для місць компостування побічних продуктів тваринного походження, не призначених для споживання людиною: гній, підстилка розділ 1 ст. 1 п. 2 Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною»? Якщо існують, то які саме?
  2. Суб’єкт господарювання отримує скарги від населення з приводу скидання рослинних відходів в яр паркової частини об’єкта ПЗФ (а саме ботанічного саду). У випадку неочищення яру від накопиченого та подальшого скидання, фізична особа має намір скаржитись до перевірних органів. Відповідно до звіту з інвентаризації відходів рослинного походження підприємство не має. Чи дозволяє чинне законодавство України суб’єктам господарювання компостувати рослинні залишки на своїй території, якщо вони вважать це доцільним? Чи має це бути з кимось погоджено?
  3. Якщо оргтехніку здати на утилізацію раніше, ніж буде затверджено департаментом екології реєстрові карти, то як подавати у звіті 1-відходи дані до статистики. Чи їх можна окремо подавати? 
  4. Підприємство А перебуває в санації. Відповідно до плану санації, затвердженого зборами кредиторів та ухвалою суду, передбачено продаж частини майна у вигляді єдиного майнового комплексу (далі — ЄМК). До складу ЄМК, в тому числі, входять стаціонарні джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Підприємство Б на аукціоні набуває право власності на ЄМК, зокрема й на стаціонарні джерела викидів забруднюючих речовин, та повідомляє про продовження діяльності на підставі дозволів, які видавались Підприємству А, тобто попередньому власнику майна. Чи зобов’язане Підприємство Б отримувати дозволи на викиди? Чи має право Підприємство Б здійснювати господарську діяльність на підставі дозволів на викиди, які видавалися Підприємству А? Чи може підприємство Б вважатися правонаступником Підприємства А?
  5. Яким пакетом документів повинен володіти Виконавець при вивезенні золошлаків (4 клас — відходи мало небезпечні), утворених при спалюванні вугілля, із золошлакового відстійника підприємства, на якому вони утворилися? Вивезення на полігон для захоронення чи на проммайданчик Виконавця.
  6. Чи правда, що побутові відходи — це лише 3 % від усіх відходів, які не переробляються? Якщо так, то які шляхи поводження з іншими 97 % відходів? Де вони зберігаються?
  7. На підприємстві реорганізація. Чи можемо посаду назвати інженер з охорони праці та навколишнього середовища? Та чи не виникнуть запитання від інспекцій?
  8. У СЗЗ потрапляє ділянка під комерцію (на ньому хочуть побудувати АЗС). Чи це є порушенням законодавства?
  9. Який перелік промислових відходів і речовин, заборонених для захоронення на полігоні побутових відходів?

Журнал можна придбати:

1) За передплатою (Передплатні індекси

  • друкована версія журналу: щомісячний — 89880, піврічний — 68155
  • електронна версія журналу: 60750

2) В інтернет-магазині

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!