Новини

Повернутися до переліку новин

Про Комітет промислової екології та інновацій ПАЕУ у 2020 р: основні завдання та вектори

Професійна асоціація екологів України продовжує об’єднувати екоменеджерів, екобізнесменів, природоохоронців, всіх, хто працює над екологізацією підприємств в Україні!

  • Вважаєте, що важливо бути завжди  в курсі новел та тенденцій природоохоронного законодавства, незважаючи на будь-які кризи?
  • Шукаєте можливості для вашого підприємства слідувати принципам сталого розвитку і постійно знижувати негативний вплив на довкілля?
  • Хочете формувати правовий порядок денний держави щодо законодавчих ініціатив?
  • Цікавить спілкування з колегами та однодумцями?
  • Прагнете отримувати поради від найуспішніших представників професії?
  • Бажаєте заручитися підтримкою щодо захисту ваших професійних прав?
  • Жадаєте реалізовувати лідерський потенціал?

ПАЕУ — перша в Україні об’єднана сила професійних екологів. Медіатор екосфери, що створений задля синхронізації інтересів держави-бізнесу-громадськості-науки, задля збереження Довкілля.

ГС «ПРОФЕСІЙНА АСОЦІАЦІЯ ЕКОЛОГІВ УКРАЇНИ» (ПАЕУ) запрошує до взаємодії всіх, хто прагне до побудови ефективної системи екологічної безпеки на підприємстві!

У 2020 році в ПАЕУ працює 12 Комітетів, серед яких Комітет промислової екології та інновацій. До роботи Комітету долучаються найбільші промислові підприємства різних галузей і у 2020 році увага фокусується на наступних напрямах роботи:

Екологічний податок

Комітет сприяє реформуванню екологічного податку з метою підвищення ефективності використання коштів, а також їх спрямування виключно на цілі екологічної модернізації.

Державний нагляд в сфері охорони навколишнього середовища

Комітет сприяє проведенню реформи державного екологічного нагляду, але наполягає на збереженні балансу прав та обов’язків державного органу, що здійснює нагляд. Також Комітет розробляє механізми дерегуляції процедур державного екологічного нагляду.

Впровадження Директиви 2010/75/ЄС (інтегрований дозвіл)

Комітет підтримує обґрунтований та зважений підхід при впровадженні Директиви. Комітет слідкує за тим, щоб нові природоохоронні вимоги було можливо виконати в умовах реального сектору української економіки. Впровадження Директиви повинно стимулювати екологічну модернізацію, але не призводити до закриття підприємств та зниженню ВВП. Комітет виступає за створення плану переходу промислових підприємств на нові природоохоронні вимоги та надання реального строку для здійснення переходу. Комітет наголошує на необхідності визначення джерел фінансування модернізації промислових підприємств з метою приведення їх у відповідність із вимогами Директиви.

Впровадження Директиви 2008/50/ЄС (якість атмосферного повітря)

Комітет підтримує впровадження Директиви, але наголошує на необхідності використання достовірних та точних даних щодо якості атмосферного повітря.

Впровадження системи Моніторингу, Звітності та Верифікації викидів парникових газів

Комітет сприяє впровадженню системи Моніторингу, Звітності та Верифікації викидів парникових газів, проводить консультації та роз’яснення для операторів установок та узагальнює практичний досвід учасників системи. Комітет підтримує скоріше прийнятті підзаконних актів, необхідних для запуску системи.

Впровадження Директиви 2003/87/ЄС (Система Торгівлі квотами на Викиди парникових газів)

Комітет сприяє створенню в Україні Національної Системи Торгівлі квотами на Викиди парникових газів.

Промислове забруднення

Комітет підтримує продовження дії технологічних нормативів до моменту вступу в дію положень Директиви 2010/75/ЄС. Комітет, підтримуючи принципи циркулярної економіки, активно просуває використання промислових відходів у якості вторинних ресурсів.

ОВД та СЕО

Комітет сприяє внесенню змін до Закону про ОВД з метою вдосконалення принципів визначення умов у Висновках з ОВД, стандартизації складу Звітів з ОВД та умов постпроектного моніторингу. Комітет напрацьовує пропозиції з дерегуляції процедур ОВД та СЕО.

Пресслужба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!